FOTO – Coșmar în trafic pentru șoferii din vestul Iașului: O oră de la Fundație până la rond Păcurari

miercuri, 15 mai 2024, 17:35
2 MIN
 FOTO – Coșmar în trafic pentru șoferii din vestul Iașului: O oră de la Fundație până la rond Păcurari

Sute de mașini circulau bară la bară, miercuri, după ora 16.30, în Păcurari, pe sensul spre ieșirea din oraș.

Nu este vorba despre blocajul standard, cu care mulți șoferi s-au obișnuit în intervalul orar 16.00-18.00, din zona Petru Poni. Traficul se desfășoară mult mai greoi decât de obicei. Potrivit unor șoferi, un drum de la Fundație până la rond Păcurari durează în aceste zile circa o oră.

O explicație probabilă este fluxul de mașini dinspre Canta, unde acum se fac lucrări la liniile de tramvai, iar traficul se desfășoară pe o singură bandă. De remarcat că miercuri seară se circula bară la bară și pe strada Toma Cozma, din Copou până la Piața Păcurari.

UPDATE: CITADIN a transmis miercuri seară ca în urmatoarele trei zile va lucra pe timp de noapte în zona Canta.

”În  perioada 15-18 mai, între orele 22:00 – 06:00, va fi restricţionată circulaţia pe str. Canta la intersecţia cu şoseaua Moara de Foc, şi va fi închisă circulaţia pe strada Canta (tronsonul cuprins între intersecţia cu strada / şoseaua Păcurari şi intersecţia cu şoseaua Moara de Foc / str. Canta). Măsura este necesară pentru că în această zonă echipele S.C. CITADIN S.A. efectuează lucrări de refacere a carosabilului, funcţie de condiţiile meteorologice. Aceste lucrări sunt făcute în scopul menţinerii tramei stradale în bună stare de exploatare şi siguranţă a circulaţiei. În timpul lucrărilor, pe tronsonul respectiv va fi asigurat accesul maşinilor de intervenţie ale Ambulanţei, Poliţiei, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a anunțat CITADIN.

Comentarii