anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

(FOTO) Cu cât vor creşte salariile din Poliţie, Armată sau Servicii Secrete

GALERIE
majorare salariisalarizare bugetarisalarizare bugetari.1jpgsalarizare bugetari.2jpg
 • majorare salarii
 • salarizare bugetari
 • salarizare bugetari.1jpg
 • salarizare bugetari.2jpg
- +

Proiectul legii salarizarii unice discutat luni de ministrul Lia Olguta Vasilescu cu sindicatele din Politie prevede cresteri majore de salarii pe ansamblul armatei, politiei si serviciilor secrete, dar cu diferente semnificative intre angajatii acestor institutii. 

Astfel, potrivit unor surse sindicale, exista functii din Ministerul Apararii pentru care sunt prevazute cresteri cu peste 100% in urmatorii patru ani, iar pentru functiile echivalente din Ministerul Afacerilor Interne cresterile ar fi mult mai mici, arată hotnews.ro.


Explicatia pentru cresterile diferentiate e data de faptul ca angajatii Ministerului Afacerilor Interne au fost reprezentati de sindicate in ultimii ani, ceea ce a dus la negocieri salariale cu diferitele guverne, in timp ce angajatii Ministerului Apararii Nationale nu au dreptul prin statut sa fie membri de sindicat. Pana in acest moment nu a existat o pozitie publica din partea Ministerului Finantelor privind proiectul legii salarizarii unice.

Va prezentam mai jos cateva exemple de cresteri salariale prevazute in proiectul legii salarizarii unice in privinta functiilor din domeniul apararii/securitatii/ordinii publice. Precizam ca proiectul urmeaza sa fie asumat de guvernul Grindeanu dupa negocieri cu sindicatele din toate domeniile, dupa care va merge in Parlament. Sumele prezentate in text si in tabele sunt salarii/solde brute, conform hotnews.ro.

1. Seful Statului Major General al Armatei, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica (MAI), prim-adjunctul SRI si SIE, directorul STS si SPP: creste de la 9847 lei in 2018 la 10.265 lei in 2021. In cazul MApN ar fi o crestere de 92% in patru ani, in cazul MAI ar fi 19%

2. Adjunctii SRI si SIE, directorul general al Directiei General de Informatii a Armatei (DGIA), secretarii de stat din MAI: crestere de la 9.043 lei in 2018 la 9450 lei in 2021. Ar fi o crestere de 15% in MAI

3. Prim ajunctul si adjunctii directorului STS, prim-adjunctul si adjunctul SPP, subsecretarii de stat din MAI: de la 8717 lei in 2018 la 8961 lei in 2021. O crestere de 12% pentru angajatii MAI

4. Functii corespunzatoare gradului de general, amiral, chestor general de politie, directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor: crestere de la 8228 lei la 8473 lei. In cazul angajatilor MApN ar fi o crestere de 62% in patru ani, fata de o crestere cu 13% pentru angajatii MAI

5. Functii corespunzatoare gradului de general-locotenent, viceamiral, chestor-sef de politie, directorii generali adjuncti din ANP: crestere de la 7902 lei in 2018 la 8147 lei in 2021. In cazul angajatilor MApN ar fi o crestere de 102% in patru ani fata de 20% in cazul angajatilor MAI.

6. Functii corespondente gradului de capitan, inspector principal de politie/penitenciare: crestere de la 3747 lei in 2018 la 4725 lei in 2018. Pentru angajatii MApN ar fi o crestere de 131% in patru ani, fata de o crestere de 32% in cazul angajatilor MAI

7. Functii corespunzatoare gradului de caporal clasa I: crestere de la 1996 lei la 2949 de lei. In cazul angajatilor MApN ar fi o crestere de 230% in patru ani, la MAI ar fi o crestere de 103%.
 
SURSA: hotnews.ro

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.