FOTO: Cum îţi dai seama în 4 paşi dacă o fotografie a fost modificată în Photoshop
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO: Cum îţi dai seama în 4 paşi dacă o fotografie a fost modificată în Photoshop

GALERIE
photoshop
  • photoshop
- +

Regăsim fotografiile modificate în programe de editare atât în reviste, cât şi pe posterele care anunţă un spectacol, pe reţelele de socializare sau chiar şi pe website-urile de ştiri.Este destul de greu să îţi aminteşti dacă majoritatea lucrurilor pe care le-ai văzut au fost modificate, fie că vorbim despre o şuviţă de păr sau o fotografie schimbată considerabil.

Expertul în editare Jim De Yonker, fondator al companiei Lux My Photo, a dezvăluit pentru Tech Insider 4 semne vizibile care demonstrează că o imagine a fost photoshopată.

Fundalul apare distorsionat sau modificat

Spre exemplu, în fotografia de mai jos nu era necesară niciun tip de modificare. În ultima perioadă, tot mai multe vedete folosesc aplicaţii de editare foto care le permite să îţi modifice forma corpului. Singura problemă este că acestea nu acordă atenţie fundalului, iar o distorsionare a decorului poate fi sesizată cu uşurinţă atunci când s-a exagerat cu modificările.

Se pune accent pe toate detaliile din imagine

Când toate detaliile din imagine sunt clare, sunt şanse mari ca fotografia să fi fost modificată în Photoshop. „Dacă ai persoane care sunt la 15 metri una de celaltă, persoane din spate ar trebui să nu se vadă clar”, spune De Yonker. „Dacă totul este clar, cel mai probabil s-a intervenit asupra fotografiei. Nici o cameră nu poate să facă cu adevărat acest lucru.”

Uneori, poate fi vorba numai de modificarea culorilor în Photoshop sau oricare altă aplicaţie asemănătoare, dar când întreg peisajul este clar şi colorat, cel mai probabil, au fost folosite 3 sau 4 fotografii pentru a obţine produsul final, în totalitate clar.

Nu sunt riduri sau pori pe faţa subiectului

„O mulţime de aplicaţii slabe nu fac decât să estompeze faţa, în loc să o corecteze aşa cum reuşeşte să o facă un profesionist”, explică De Yonker.

Experţii care lucrează în Professional Photoshop sunt artişti care se uită la imagine şi se asigură că aceasta rămâne realistică, chiar şi atunci când ai înlăturat pistruii sau ai corectat anumite imperfecţiuni ale pielii. Dar, aplicaţiile care modifică imaginile sau Photoshopul sunt doar software-uri, aşa că expertul spune că acestea nu iau în considerare aspectul final.

Există modele în fotografie care nu au ce să caute acolo

O metodă total neprofesionistă, pe care o folosesc toţi amatorii „photoshopişti”, este să cloneze sau să copieze o anumită zonă din fotografie şi să o insereze în altă parte.

Modelele ar putea să nu pară o problemă la început, dar creierul uman este setat aşa încât îi este destul de greu să treacă peste greşelile de clonare. Un aspect foarte important pe care îl precizează expertul este că amatorii tind să facă această greşeală în mod special atunci când îşi repară pielea. 

Noobz.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.