anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

FOTO: Cum îţi dai seama în 4 paşi dacă o fotografie a fost modificată în Photoshop

GALERIE
photoshop
 • photoshop
- +

Regăsim fotografiile modificate în programe de editare atât în reviste, cât şi pe posterele care anunţă un spectacol, pe reţelele de socializare sau chiar şi pe website-urile de ştiri.Este destul de greu să îţi aminteşti dacă majoritatea lucrurilor pe care le-ai văzut au fost modificate, fie că vorbim despre o şuviţă de păr sau o fotografie schimbată considerabil.

Expertul în editare Jim De Yonker, fondator al companiei Lux My Photo, a dezvăluit pentru Tech Insider 4 semne vizibile care demonstrează că o imagine a fost photoshopată.

Fundalul apare distorsionat sau modificat

Spre exemplu, în fotografia de mai jos nu era necesară niciun tip de modificare. În ultima perioadă, tot mai multe vedete folosesc aplicaţii de editare foto care le permite să îţi modifice forma corpului. Singura problemă este că acestea nu acordă atenţie fundalului, iar o distorsionare a decorului poate fi sesizată cu uşurinţă atunci când s-a exagerat cu modificările.

Se pune accent pe toate detaliile din imagine

Când toate detaliile din imagine sunt clare, sunt şanse mari ca fotografia să fi fost modificată în Photoshop. „Dacă ai persoane care sunt la 15 metri una de celaltă, persoane din spate ar trebui să nu se vadă clar”, spune De Yonker. „Dacă totul este clar, cel mai probabil s-a intervenit asupra fotografiei. Nici o cameră nu poate să facă cu adevărat acest lucru.”

Uneori, poate fi vorba numai de modificarea culorilor în Photoshop sau oricare altă aplicaţie asemănătoare, dar când întreg peisajul este clar şi colorat, cel mai probabil, au fost folosite 3 sau 4 fotografii pentru a obţine produsul final, în totalitate clar.

Nu sunt riduri sau pori pe faţa subiectului

„O mulţime de aplicaţii slabe nu fac decât să estompeze faţa, în loc să o corecteze aşa cum reuşeşte să o facă un profesionist”, explică De Yonker.

Experţii care lucrează în Professional Photoshop sunt artişti care se uită la imagine şi se asigură că aceasta rămâne realistică, chiar şi atunci când ai înlăturat pistruii sau ai corectat anumite imperfecţiuni ale pielii. Dar, aplicaţiile care modifică imaginile sau Photoshopul sunt doar software-uri, aşa că expertul spune că acestea nu iau în considerare aspectul final.

Există modele în fotografie care nu au ce să caute acolo

O metodă total neprofesionistă, pe care o folosesc toţi amatorii „photoshopişti”, este să cloneze sau să copieze o anumită zonă din fotografie şi să o insereze în altă parte.

Modelele ar putea să nu pară o problemă la început, dar creierul uman este setat aşa încât îi este destul de greu să treacă peste greşelile de clonare. Un aspect foarte important pe care îl precizează expertul este că amatorii tind să facă această greşeală în mod special atunci când îşi repară pielea. 

Noobz.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.