anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

FOTO: Cum s-au transformat accesoriile din personaje secundare în vedetele designului interior

GALERIE
tablouri2sqarqa24205680235247-detaliul-2pernedecokare-38266-1400x14002014-2-ovni-tables-basses-fixes-5-det-hdc-ht-012013-1-lady-lampadaire-gm-noir-det-hdc-ht-01
 • tablouri2
 • sqarqa24205680235247-detaliul-2
 • pernedeco
 • kare-38266-1400x1400
 • 2014-2-ovni-tables-basses-fixes-5-det-hdc-ht-01
 • 2013-1-lady-lampadaire-gm-noir-det-hdc-ht-01
- +

Decoraţiunile interioare au avut de suferit în contextul în care spaţiul de locuit a simţit deodată nevoia de curăţare de orice zgomot. Cuminţi, în colţurile lor, au aşteptat vremurile mai bune, s-au adaptat, iar timpul lor a sosit din nou.

„Rolul accesori­ilor este definit în primul rând de funcţiunile spaţiului (living, dining, dormitor). Treaba lor este să asigure acel confort de natură funcţională, estetică şi emoţională“, spune Carolin Ivănescu, directorul de marketing al Mobexpert şi designerul-şef al companiei.

Astfel, rolul pe care îl au decoraţiunile interioare se schimbă în funcţie de scenariu, adică de modul în care este amenajată locuinţa respectivă.

„În funcţie de stilul în care este amenajat un spaţiu, accesoriile pot juca diferite roluri, de la funcţionalitate la cromatică, la echilibru compoziţional, până la utilizarea maximă a spaţiului pentru un stil eclectic sau ca centru de interes într-un spaţiu minimalist (de exemplu un lampadar de mari dimensiuni, un tablou impozant pe peretele unde este aşezată canapeaua, un covor cu un pattern impunător)“, explică Ivănescu.

Unii designeri sunt de părere că însăşi amenajarea unei case porneşte de la „umilele“ accesorii, categorie în care se înscriu de exemplu şi corpurile de iluminat.

„Lumina este esenţială într-o casă. Este acel musafir nelipsit, cu prezenţă de multe ori neremarcată, dar esenţială. Lumina umple o cameră, creează atmosferă. Astfel că prima alegere într-o amenajare de la zero ar fi corpurile de iluminat“, spune Diana Şucu, proprietara magazinului de mobilă de lux Ethan Allen.

Dacă lumina umple de atmosferă o cameră, covorul este un veritabil liant pentru că el stabileşte relaţii între toate elementele.

mai multe: da.zf.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.