FOTO: Cum s-au transformat accesoriile din personaje secundare în vedetele designului interior
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO: Cum s-au transformat accesoriile din personaje secundare în vedetele designului interior

GALERIE
tablouri2sqarqa24205680235247-detaliul-2pernedecokare-38266-1400x14002014-2-ovni-tables-basses-fixes-5-det-hdc-ht-012013-1-lady-lampadaire-gm-noir-det-hdc-ht-01
 • tablouri2
 • sqarqa24205680235247-detaliul-2
 • pernedeco
 • kare-38266-1400x1400
 • 2014-2-ovni-tables-basses-fixes-5-det-hdc-ht-01
 • 2013-1-lady-lampadaire-gm-noir-det-hdc-ht-01
- +

Decoraţiunile interioare au avut de suferit în contextul în care spaţiul de locuit a simţit deodată nevoia de curăţare de orice zgomot. Cuminţi, în colţurile lor, au aşteptat vremurile mai bune, s-au adaptat, iar timpul lor a sosit din nou.

„Rolul accesori­ilor este definit în primul rând de funcţiunile spaţiului (living, dining, dormitor). Treaba lor este să asigure acel confort de natură funcţională, estetică şi emoţională“, spune Carolin Ivănescu, directorul de marketing al Mobexpert şi designerul-şef al companiei.

Astfel, rolul pe care îl au decoraţiunile interioare se schimbă în funcţie de scenariu, adică de modul în care este amenajată locuinţa respectivă.

„În funcţie de stilul în care este amenajat un spaţiu, accesoriile pot juca diferite roluri, de la funcţionalitate la cromatică, la echilibru compoziţional, până la utilizarea maximă a spaţiului pentru un stil eclectic sau ca centru de interes într-un spaţiu minimalist (de exemplu un lampadar de mari dimensiuni, un tablou impozant pe peretele unde este aşezată canapeaua, un covor cu un pattern impunător)“, explică Ivănescu.

Unii designeri sunt de părere că însăşi amenajarea unei case porneşte de la „umilele“ accesorii, categorie în care se înscriu de exemplu şi corpurile de iluminat.

„Lumina este esenţială într-o casă. Este acel musafir nelipsit, cu prezenţă de multe ori neremarcată, dar esenţială. Lumina umple o cameră, creează atmosferă. Astfel că prima alegere într-o amenajare de la zero ar fi corpurile de iluminat“, spune Diana Şucu, proprietara magazinului de mobilă de lux Ethan Allen.

Dacă lumina umple de atmosferă o cameră, covorul este un veritabil liant pentru că el stabileşte relaţii între toate elementele.

mai multe: da.zf.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.