FOTO-Cum va arăta esplanada din faţa Teatrului “Vasile Alecsandri” după reabilitare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO-Cum va arăta esplanada din faţa Teatrului “Vasile Alecsandri” după reabilitare

GALERIE
explanada Teatru17
  • explanada Teatru17
- +

Municipalitatea ieşeană mai face un pas reabilitarea esplanadei Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”. În şedinţa Consiliului Local de vineri, 9 octombrie, aleşii locali au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului. 

Conform proiectului de hotărâre aprobat, valoarea totală a investiţiei va fi de 29.427.418,93 lei, inclusiv TVA, din care partea de construcţii şi montaj va reprezenta 19.994.947,81 lei, inclusiv TVA.

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

Durata estimată de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Terenul amenajat va avea o suprafaţă de 9.744 metri pătraţi, din care spaţiile verzi reprezintă peste 7.200 de metri pătraţi. Proiectul include amenajarea, sistematizarea verticală şi refuncţionalizarea zonei ca spaţiu cultural cu exploatarea cât mai eficientă a spaţiului existent, păstrarea compoziţiei existente a ansamblului cu componente de personalizare şi intervenţii în noi amenajări şi completări cu elemente de mobilier urban, realizare şi montare de elemente constructive (teatru de vară în aer liber, foişor, panou pentru expoziţii, fântână interactivă, fântâni cu cascadă, fântâni de apă potabilă, gradenă circulară, toalete ecologice cu autocurăţare), amenajare spaţii verzi, repoziţionare arbori, trasee de circulaţii pietonale, iluminat exterior parc etc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Judeţul furat

Cătălin ONOFREI

Judeţul furat

Naţiunea română va rămâne doar un vis.

Filmuletul zilei

opinii

„Nimicul nimicniceşte”

Briscan ZARA

„Nimicul nimicniceşte”

... contaminează totul în jur ca un măr stricat, poate face ca albul să pară negru şi invers, susul să pară jos, iar când se ajunge acolo se instalează absurdul şi anarhia.

Maia şi de la capăt

Mihai DORIN

Maia şi de la capăt

Dacă Basarabia se va salva, istoria va consemna că o femeie a încercat să convoce energiile neîntinate ale poporului, dar nu a reuşit să învingă oculta celor care vor să ţină ţara „între lumi”, din raţiuni exterioare (ruseşti) şi din mediocritate, fie că a reuşit să pună ţara pe calea europeană, singura care o poate lecui de fantasma Rusiei. 

Sus Şora, jos Cioran

Nichita DANILOV

Sus Şora, jos Cioran

Un lucru nu-i este limpede: nu te poţi învârti la infinit în jurul propriului tău paradox. Existenţa aceasta, ca un amurg de cenuşă, ce se varsă peste capul lui Demiurg. Apoi această veşnică demenţă a lui Dumnezeu. Scleroza creaţiei. Lumea privită prin răgetul unui porc. E suficient să-i citeşti o carte, ca să cunoşti conţinutul tuturor celorlalte.

pulspulspuls

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

Fraţilor, e foiala de pe lume, nu alta: cică la partidoiul ieşean se fac calcule şi strategii pe masa electorală, mai ales acuma cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, când, zic cunoscătorii, sau cei cu capul mai pe umeri, este nevoie de un sprint pe judeţ. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.