anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

(FOTO) Delfinii din Constanţa s-au împrietenit cu cei aduşi din Ucraina şi au avut primul show comun

GALERIE
delfinidelfini1
 • delfini
 • delfini1
- +

Turiştii şi constănţenii au putut asista duminică la antrenamentele comune cu public ale celor patru delfini aduşi din Ucraina, cu Nini şi Chan Chan, vedetele Delfinariului. Spectacolele celor şase delfini vor putea fi urmărite cel puţin un an.

Sute de persoane au fost prezente, duminică, în jurul prânzului, la primul antrenament cu public al delfinilor aduşi din Ucraina, împreună cu delfinii din Constanţa.

Show-ul a fost deschis, însă, de doi dintre cei trei lei de mare aduşi, de asemenea, din Ucraina. Timp de zece minute aceştia s-au jucat cu mingea, au făcut diverse tumbe, încântându-i astfel pe cei prezenţi.

A urmat apoi spectacolul delfinilor. Patru antrenori i-au avut în grijă pe cei şase delfini. Astfel, Nini şi Chan Chan au avut fiecare câte un antrenor, iar specialiştii din Ucraina au lucrat fiecare câte doi delfini. În general, delfinii din Ucraina şi cei din Constanţa au prezentat pe rând spectacolul lor, dar au existat şi elemente comune, executate de toţi cei şase delfini. Publicul a remarcat elemente mai spectaculoase realizate de delfinii din Ucraina. Spectacolul delfinilor s-a încheiat după 20 de minute în aplauzele spectatorilor.

Directoarea Secţiei Delfinariu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Angelica Curlişcă, a declarat jurnaliştilor, la finalul spectacolului, că se caută o armonizare în cele două stiluri de lucru.

“Partea de cooperare, de lucru împreună este un pic mai dificilă deoarece sunt două stiluri la lucru diferite. A trebuit să vedem de mai multe ori demonstraţia lor, ei au văzut de mai multe ori demonstraţia noastră astfel încât să putem să găsim comportamentele, să spunem aşa, în oglindă, aţi văzut aplaudatul îl fac toţi, este foarte frumos când vezi mulţi delfini făcând un lucru în acelaşi timp şi, de asemenea, este foarte frumos să-i vezi făcând şi lucruri diferite”, a explicat Angelica Curlişcă.

Ea s-a referit şi la câteva elemente acrobatice realizate de către delfinii din Ucraina.

“Aţi văzut acel push al antrenorilor ucraineni cu doi delfini pe rosturi. Este ok pentru animal pentru că are forţă şi sunt doi delfini, nu este unul. Pentru noi nu este chiar foarte ok pentru că în marea deschisă delfinul nu prea face acest lucru, dar căutăm calea de mijloc. Este frumos, îl fac doi delfini deci putem să îl acceptăm. Şi cred că şi publicul s-a bucurat de acest lucru. Ei fiind mai mititei au putut să facă acele salturi rotite pe care la început, când a venit, Chan Chan le făcea şi ea în mijlocul piscinei. Din păcate, acum este mult prea mare şi există riscul să vină foarte aproape de margine să se lovească. Oicât o corectăm noi, acest risc există”, a povestit Angelica Curlişcă.

De asemenea, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Iulian Călin, a afirmat că mai sunt sincronizări de făcut în spectacolul delfinilor.

“Este o premieră. L-am numit antrenament cu public, mai sunt sincronizări de făcut, mai e de adaptat puţin, însă, am căutat să vedem cum arată o demonstraţie combinând cele două exerciţii, ale noastre şi ale lor. Sunt şcoli diferite de antrenament. Au experienţă foarte mare, dar nici noi nu ne lăsăm mai prejos. După cum aţi văzut, Maya, Kiki, Marucya, Veterok, Chan-Chan şi Nini formează un corp comun, sunt şi antrenorii prieteni. Încep din ce în ce mai mult să se armonizeze”, a afirmat Iulian Călin.

El a precizat că delfinii din Ucraina vor rămâne la Constanţa cel puţin un an.

“Avem un contract semnat cu ei pe un an, cu drept de prelungire. Vrem să îi ţinem cât mai mult. Vom începe demonstraţii adevărate, cel puţin trei pe zi, să vedem şi cum se comportă, cum se îmbină exerciţiile şi cred că vom oferi o demonstraţie pe cinste în această vară”, a explicat Iulian Călin.

Astfel, până în a doua jumătate a săptămânii viitoare vor fi două spectacole pe zi ale delfinilor, urmând ca apoi să se treacă la trei spectacole pe zi.

Cei patru delfini din Ucraina au fost aduşi în data de 11 mai la Constanţa. Ei sunt din Harkov şi au stat o perioadă scurtă la Odesa. Delfinii au fost duşi mai întâi într-un bazin separat şi au stat în carantină 30 de zile. Ei sunt însoţiţi şi de personalul de la Delfinariul din Harkov.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.