anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO: Delphi Diesel Systems România a “murit”, trăiască BorgWarner

Fabrica americană de componente auto de la Miroslava şi-a schimbat numele în contextul preluării de către BorgWarner.

GALERIE
Borg Iasi-fosta Delphi (6)
  • Borg Iasi-fosta Delphi (6)
- +

Delphi Diesel Systems România, subsidiara locală a producătorului american de componente auto Delphi Technologies, şi-a schimbat numele în BorgWarner. 

Modificarea vine la aproape zece luni de la anunţul prin care BorgWarner, lider global de produse în soluţiile curate şi eficiente pentru vehicule cu combustie, hibride şi electrice, îşi dezvăluia intenţiile de cumpărare a companiei. Tranzacţia a fost finalizată la începutul lunii octombrie 2020, când noii proprietari din Auburn Hills, Michigan, au confirmat acordul de 3,3 miliarde de dolari (anunţat pentru prima dată în ianuarie 2020) pentru preluarea Delphi Technologies, care are aproximativ 2.000 de angajaţi la unitatea de producţie din judeţul Iaşi, comuna Miroslava.

Cea mai mare companie din judeţ

În urma acestui proces, compania BorgWarner îşi consolidează gama de produse şi tehnologii, devenind un lider în sistemele de propulsie, bine poziţionat pe piaţa automotive, care este într-o continuă transformare. Prin facilităţile de producţie şi tehnice aflate în 99 de locaţii din 24 de ţări, compania are aproximativ 48.000 de angajaţi în întreaga lume.

Delphi Diesel Systems România este recunoscută ca fiind cea mai mare companie din judeţul Iaşi, cu o cifră de afaceri netă care a sărit pragul de 400 milioane de euro în ultimii trei ani, dar şi cel mai mare angajator, cu peste 2.000 de salariaţi declaraţi anual. De exemplu, la sfârşitul ultimului an fiscal, respectiv 2019, compania a raportat la Ministerul Finanţelor Publice 2.612 de angajaţi în fabrica amplasată în satul Brătuleni, comuna Miroslava. Însă, de la angajări masive în anii anteriori, compania a trecut la disponibilizări colective în 2020, încercând să scadă costurile şi să adapteze capacitatea de producţie la situaţia dificilă din economie creată de pandemia COVID-19, cu scopul de a pune capăt pierderilor. În ultimele luni au plecat din unitatea din judeţul Iaşi cel puţin 400 de salariaţi.

Compania face din nou angajări

Gigantul BorgWarner a jucat însă un rol extrem de important în activitatea Delphi Technologies, ajutând compania să iasă din impas având în vedere că tranzacţia recent încheiată, în care valoarea întreprinderii Delphi a fost evaluată la 3,3 miliarde de dolari, acoperă inclusiv datoriile companiei.

Astfel, în prezent, fabrica din judeţul Iaşi aparţinând şi numindu-se BorgWarner „de azi înainte" sfidează criza şi caută să angajeze din nou. Potrivit platformelor dedicate ofertelor de recrutare, compania are nevoie, printre altele, de tehnician electric/mecanic, operator CNC şi inginer testare şi validare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane (I)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane (I)

Actualele alegeri din Statele Unite nu sunt în principal o competiţie între doi candidaţi, ci între două viziuni radical diferite privind tipul de societate din America

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Nichita DANILOV

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Mergeam cu autobuzul 42 CUG – Copou, pe traseul ce cuprinde Bazarul, dealul Cetăţuia, cartierul Frumoasa, Manta Roşie, Pasarela Bucium, Bulevardul Socola, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Elena Doamnă, Tg. Cucu, Bulevardul Independenţei, Casa Studenţilor, Universitatea, Supermagazinul Copou, Rondul de la Agronomie şi înapoi. Făcusem de câteva ori traseul, stând pe scaun şi privind pe geam.

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Michael ASTNER

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Prin ianuarie 1974, tata a primit o scrisoare oficială de mulţumire de la maiorul în rezervă Ioan Călugăr, comandantul Centrului de Pregătire Militară a Tineretului pentru Apărarea Patriei de pe lîngă Întreprinderea de Confecţii „Steaua Roşie“ Sibiu. Iat-o:

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Dana ȚABREA

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Nu îmi mai permit în actualul context pandemic să vă îndemn să fiţi buni. Pentru că mă uit în jur şi observ că oamenii buni au cam dispărut. Sau – dacă au dispărut – nu au fost niciodată acolo. Însă nu voi înceta să vă călăuzesc privirea spre frumos, iar astfel poate măcar cineva se va descoperi vreodată pe sine, într-o relaţie reală cu celălalt.

pulspulspuls

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Ok, ştim că azi e sâmbătă şi, aşa cum v-am obişnuit, încercăm pe cât putem să nu vă plictisim şi în uichend cu subiecte din politichia cea sulfuroasă de Bahlui, dar iacătă că azi nu prea avem ce face şi, cum bătălia pentru liste la partidoiul ieşean mai are un pic şi iese în stradă, la bulivar, am zic că musai să vă spunem şi domniilor voastre două vorbe.

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.