anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO: Diplome de superpoliţişti acordate mai multor elevi din Iași

GALERIE
SCOALA ALTFEL 1SCOALA ALTFEL 2SCOALA ALTFEL 3SCOALA ALTFEL 4
 • SCOALA ALTFEL 1
 • SCOALA ALTFEL 2
 • SCOALA ALTFEL 3
 • SCOALA ALTFEL 4
- +

În perioada 18-22.04.2016, la nivelul unităţilor de învăţământ se desfăşoară săptămâna “Şcoala Altfel -Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, prilej pentru poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier de a fi alături de elevii ieşeni, în derularea unor activităţi extraşcolare.

Redăm comunicatul transmis de IPJ Iași:

"În zilele de 18-19.04.2016, Serviciul Rutier a desfăşurat, în cooperare cu unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Iaşi, 6 activităţi preventive ai căror beneficiari au fost elevi şi preşcolari  de la Şcoala Gimnazială „Ion Neculce” Iaşi, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu Iaşi”, Gradiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 Iaşi şi Şcoala Primară FEG.

Cu această ocazie au fost prelucrate cauzele principale ale accidentelor rutiere în care sunt implicaţi minorii, au fost prezentate normele rutiere ce trebuie respectate în calitate de pieton/biciclist în trafic, precum şi în calitate de pasager în auto.

De asemenea, au fost desfăşurate activităţi practice de tipul „Poliţist rutier pentru o zi” şi au fost prezentate autospeciale de poliţie rutieră.

Cadrele didactice prezente la activitate au primit recomandări asupra necesităţii însuşirii de către elevi a noţiunilor de educaţie rutieră în vederea prevenirii implicării acestora în accidente rutiere.

Întâlnirile cu elevii au avut un caracter interactiv şi au îmbinat problematica preventivă cu speţe concrete.

În cadrul activităţilor desfăşurate, copiii au fost recompensaţi cu Diplome de superpoliţişti şi au fost împărţite pliante şi afişe cu recomandări preventive, realizate în cadrul Proiectului „Traversarea neregulamentară îţi pune viaţa în pericol!”".

La activităţi au participat peste 380 de elevi şi preşcolari şi 24 cadre didactice.

Poliţiştii rutieri vor continua activităţile preventive toată săptămâna, în vederea promovării unui comportament rutier responsabil, în rândul elevilor, precum şi pentru reducerea riscului ca aceştia să fie implicaţi în accidente rutiere.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.