anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

VIDEO&FOTO: Doi ambasadori, în vizită la viitorul Muzeu al Holocaustului

GALERIE
viitorul muzeu al holocaustului (1)viitorul muzeu al holocaustului (2)viitorul muzeu al holocaustului (3)viitorul muzeu al holocaustului (4)viitorul muzeu al holocaustului (5)viitorul muzeu al holocaustului (6)viitorul muzeu al holocaustului (7)muzeul holocaustului iasi (1)muzeul holocaustului iasi (2)muzeul holocaustului iasi (3)popa, muzeul holocaustului (1)popa, muzeul holocaustului (2)weiner, muzeul holocaustuluicomemorare pogrom muzeul holocaustuluiplantare braduti muzeul holocaustului (1)plantare braduti muzeul holocaustului (2)plantare braduti muzeul holocaustului (3)plantare braduti muzeul holocaustului (4)plantare braduti muzeul holocaustului (5)fotografie grup muzeul holocaustului
 • viitorul muzeu al holocaustului (1)
 • viitorul muzeu al holocaustului (2)
 • viitorul muzeu al holocaustului (3)
 • viitorul muzeu al holocaustului (4)
 • viitorul muzeu al holocaustului (5)
 • viitorul muzeu al holocaustului (6)
 • viitorul muzeu al holocaustului (7)
 • muzeul holocaustului iasi (1)
 • muzeul holocaustului iasi (2)
 • muzeul holocaustului iasi (3)
 • popa, muzeul holocaustului (1)
 • popa, muzeul holocaustului (2)
 • weiner, muzeul holocaustului
 • comemorare pogrom muzeul holocaustului
 • plantare braduti muzeul holocaustului (1)
 • plantare braduti muzeul holocaustului (2)
 • plantare braduti muzeul holocaustului (3)
 • plantare braduti muzeul holocaustului (4)
 • plantare braduti muzeul holocaustului (5)
 • fotografie grup muzeul holocaustului
- +

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, ambasadoarea Israelului, Tamar Samash, reprezentanți ai autorităților locale și alți invitați au vizitat locul în care va fi amenajat viitorul Muzeu al Holocaustului la Iași.

Celor doi ambasadori și invitaților le-au fost prezentate atât mărturii ale Pogromului, cât și părți din istoria evreilor din Iași: teatrul evreiesc, locuri și evenimente.

Klemm le-a mulțumit autorităților pentru posibilitatea comemorării victimelor "Holocaustului și Pogromului petrecut sub copacii astăzi bătrâni din curtea fostei Chesturi".

Viceprimarul Ierusalimului le-a mulțumit primarului și șefului CJ, spunând că Muzeul Holocaustului se va afla cu siguranță pe lista locurilor de pelerinaj ale agențiilor de turism israeliene.

Au fost plantați șase brăduți simbolic pentru cele 6 milioane de evrei victime ale Holocaustului. Primarul Mihai Chirica nu a fost lăsat de președintele CJ, Maricel Popa, să apară în fotografie, spunându-i că se vor poza numai cei care au plantat.

 

Vizitarea și ceremonia de la viitorul Muzeu al Holocaustului s-au încheiat în jurul orei 13:20.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.