Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FOTO Echipa Iaşului în cădere ameţitoare: CSMS - Concordia 1-2

GALERIE
gol-iasi-chiajna-cretu-onduku.jpgonduku-iasi-chiajna.jpg
  • gol-iasi-chiajna-cretu-onduku.jpg
  • onduku-iasi-chiajna.jpg
- +
CSMS Iaşi –Concordia Chiajna 1-2 (1-2), în etapa a IX-a a Ligii I de fotbal. CSMS a dechis scorul şi a irosit un penalty, prin Creţu, la scorul de 1-2
 

 CSMS: Grahovac – Voicu, Melinte, Munteanu, Ţigănaşu – Novac, Olah – Onduku, Creţu (’72 - Dedu), Coşereanu (’72 - Bole) – Dobre (’46 - Akinsola). Antrenor: Ionuţ  Chirilă.

VEZI GALERIA FOTO

Concordia: Rîmniceanu – Al. Stan, Diulgehrov, Maftei, Martins (’46 - Dragarski), Bucurică - Lovin, Purece, Boldrin – Pena (’84 - Dina), Wellington (’58 - Roşu). Antrenor: Marius  Şumudică.
Cartonaşe galbene: Munteanu (‘5), Olah (’29, ‘90^4), Ţigănaşu (’78), Voicu (’89) – Diulgherov (’41), Pena (’49), Stan (’60), Boldrin (’75), Purece (’89), Rîmniceanu (‘90^2).
Eliminat: Olah (‘90^4)
Arbitri: Dr. Istrate (Bucureşti); C. Danşa (Oradea), L. Bucsi (Sfîntu Gheorghe).
 
1-0, min. 19: Olahcentrează de pe dreapta la bara a doua, Creţu înscrie cu capul, din careul mic;
1-1, min. 26: Pena trimite un şut modest, Grahovac bâlbâie balonul, pe care-l scapă în plasă;
1-2, min. 36: Wellington scapă singur şi înscrie pe lângă portar, la colţul scurt.
 
Criza se adânceşte la CSMS Iaşi. Formaţia ieşeană nu a reuşit aseară să treacă de una din echipele din subsolul clasamentului şi şi-a complicat şi mai tare situaţia în clasament.
În ciuda faptului că oaspeţii au început ceva mai bine, startul nu anunţa cu nimic finalul trist pentru moldoveni. Gazdele au început să domine după primul sfert de oră, având zece minute foarte bune. Olah a trimis peste poartă de la 25 de metri în minutul 16, Rîmniceanu a respins foarte greu şutul înşelător expediat din lovitură liberă de Ţigănaşu, peste un minut, Creţu a deschis apoi scorul şi a ratat în minutul 24 posibilitatea de a deveni eroul partidei, internaţionalul de tineret prelungindu-şi prea mult mingea în poziţie de “unu la unu” cu portarul advers. Jocul bun al ieşenilor a fost frânt brusc de o gafă incredibilă a lui Grahovac, care, practic, şi-a băgat mingea în poartă. Căderea a continuat, Wellington scriind 2-1 pe tabelă în minutul 36. A fost momentul care a produs o reacţie în tabăra CSMS, care a revenit la timona partidei. Creţu a adâncit însă drumul de la înger la demon, executând mult peste poartă un penalty obţinut de Coşereanu în minutul 41 şi fiind blocat într-o nouă situaţie în care a scăpat singur cu portarul în minutul 45, iar şutul lui Olah din prelungirile primei reprize a trecut peste poartă.
Actul doi a însemnat, până spre final, o cursă continuă a trupei lui Chirilă spre egalare. Lipsa de inspiraţie şi-a spus însă cuvântul din plin, singurul şut periculos apărând în minutul 57, când Rîmniceanu a respins încercarea lui Ţigănaşu, de la 25 de metri. Ilfovenii, care au tras pentru prima dată la poartă în actul doi în minutul 83, au replicat abia în ultimele zece minute, când au purtat câteva contraatacuri periculoase, însă tabela a rămas neschimbată.
CSMS rămâne astfel fără victorie în Liga I şi după a noua etapă, iar visele de mărire în acest sezon s-au făcut scrum.
 
Spioni de la Braşov
 
^ Înainte de meci, Şumudică s-a dus la Chirilă, cu care s-a îmbrăţişat. Între cei doi au avut loc mai multe schimburi de replici acide în ultima perioadă. ^ La meci a asistat o delegaţie a FC Braşov, condusă de Constantin Zotta. “Stegarii” joacă azi la Botoşani şi va primi replica Iaşului etapa viitoare. ^ În Copou a fost prezent şi fostul selecţioner al naţionalei, Mircea Rădulescu, fostul tehnician fiind acum în conducerea FC Voluntari, formaţie care joacă astăzi la Dorohoi, în liga a doua. ^ Staff-ul Chiajnei a fost impresionant. Printre numele cunoscute aflate în conducerea oaspeţilor se află Narcis Răducan, care a stat pe banca tehnică, fostul jucător dinamovist Costel Orac şi Dumitru Mihalache, om de bază a lui Mircea Sandu în perioada în care acesta a condus Federaţia Română de Fotbal. ^ Wesley a stat în tribuna oficială, alături de Bosoi. ^ Pe finalul meciului, spectatorii i-au cerut demisia lui Chirilă şi au scandat numele lui Ionuţ Popa. ^ Lovin a spus la final că “am simţit că dacă pierdem astăzi, antrenorul nostru va demisiona, am jucat şi pentru el”. ^ Narcis Răducan a apreciat că arbitrajul a fost ireproşabil. ^ Vasile Maftei a afirmat că Iaşul are o echipă puternică.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Ionuţ Chirilă: “Victorie meritată a Chiajnei, o echipă cu jucători maturi, valoroşi. Faptul că eu am jucat cu Dobre cu infiltraţii vârf, iar ei i-au avut pe Wellington şi Pena spune multe. În ciuda diferenţei de valoare, am pierdut în urma unui autogol marcat de portarul pe care l-am preferat tocmai pentru că aveam nevoie de cineva cu un joc aerian bun în faţa unui Wellignton, Pena ori Maftei. A mai fost şi lipsa de inteligenţă a lui Creţu, care are minge de 2-0 şi şi-o prelungeşte inutil. Nu mai vorbesc de penaltiul executat ca în curtea şcolii. Penaltiuri au ratat şi Platini şi Messi, însă pe mine m-a deranjat modul de executare a loviturii. Pentru mine, penaltiul e o stare de spirit, jucătorul care se simte în stare, trage. Sunt puţin supărat şi pe Olah, căpitanul de echipă, care trebuia să ia el balonul şi să execute. Am fost silit să joc astăzi cu Melinte, Onduku şi Coşereanu, jucători la 50% capacitate fizică, din cauza accidentărilor lui Mihalache şi Ciucur. Suporterii mi-au cerut demisia? Au tot dreptul, îi respect. Voi continua să promovez tineri, aşa cum am făcut-o cu Dobre sau Bădic. Ultimul, care nu a jucat de un an a făcut un meci excelent la Râmnicu Vâlcea. Wesley mi-a spus că nu mai vrea să intre până nu e refăcut complet”.
Marius Şumudică: “A fost un meci cu o rivalitate artificială. N-am avut nimic de demonstrat, îl respect pe Ionuţ Chirilă, este colegul meu. Postul nu mi-a fost în pericol şi pentru asta îi mulţumesc primarului Minea, care a înţeles că această echipă are nevoie de timp pentru a omogeniza cei 17 jucători noi, pentru a juca în sistemul pe care-l gândesc. Trebuie să recunosc, am avut şi noroc astăzi, la penaltiul prost executat. Repet, nu am vreun război cu Chirilă. A făcut treabă bună la Chiajna, sper să facă şi la Iaşi. Mă bucură că lumea mi-a scandat numele la final”. 
 
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri