anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 07.12.2022

FOTO: Expoziție Ana Adam la Spitalul Parhon

GALERIE
expozitie Spitalul Parhonexpozitie Spitalul Parhon1expozitie Spitalul Parhon2expozitie Spitalul Parhon3expozitie Spitalul Parhon4
  • expozitie Spitalul Parhon
  • expozitie Spitalul Parhon1
  • expozitie Spitalul Parhon2
  • expozitie Spitalul Parhon3
  • expozitie Spitalul Parhon4
- +

In cadrul Spitalului „Dr. C. I. Parhon” Iași se derulează un parteneriat între instituție și galeria de artă contemporană Borderline Art Space, prin intermediul căruia dorim să aducem mai aproape de pacienți și personalul medical arta contemporană națională și internațională și să oferim și terapie prin artă pentru maladii si suflete.

 

In cadrul acestei colaborări, vă invităm joi, 19 decembrie, de la ora 10:00, la vernisajul expoziției Anei Adam, curatoriată de Ami Barak. Seria de 10 lucrări expuse în Spitalul Parhon, care va sta timp de 2 luni pe simeze, reprezintă o parte dintr-un demers mai amplu care a avut loc la Iași în 2019, la Borderline Art Space și librăria Art + Design.

„Artista care locuiește și lucrează la Timișoara a fost una dintre cele mai puternice întâlniri ale mele din Viața – Mod de întrebuințare, Bienala de artă contemporană, Timișoara 2017, căreia i-am fost unul dintre co-curatori. Întâlnirea cu Ana Adam a fost și este o adevărată revelație. Creația ei artistică răspunde unei dorințe melancolice: este o aspirație către ceea ce ne lipsește și ceea ce căutăm să înfăptuim. Desenele ei sunt toate roditoare, talentul ei înfloritor. Eros o ghidează și este catalizatorul artei și în același timp pârghia libertății sale. Mai mult decât simple simboluri ale dorinței, puterea liniilor sale servește la sublimarea dorințelor ascunse constant în viață.

Ana Adam este o artistă care trăiește și lucrează în Timișoara, România. Printre cele mai recente expoziții ale ei se numără: Haptic Ecstasy, Atelier 35, București (2019, solo); Mother Tongue, Sector 1 Gallery, București (2019); The Unpleasant Show, Jecza Gallery, Timișoara (2019); Viața – Mod de întrebuințare, Bienala Art Encounters, Timișoara & Arad (2017); Xilogravura matrice stilistică X, Galeria Calpe, Timișoara (2016); Retracings, Monostori Erod, Komarom / Budapest Galeria / Muzeul Țării Crișurilor, Oradea (2014); Xilogravura matrice stilistică IV, Galeria Transformadora, Durango (2010); Fibre, pigmenți, Centrul Cultural Francez, Timișoara (2010, solo); Artă pe genunchi, Galleria 28, Timișoara (2007, solo); Memorial Tapestry, expoziție itinerantă: SUA / Italia / Polonia (2003); Iarăși desene?, Muzeul Banatului, secția de Artă, Timișoara (2002, solo); Ivitation, Kunsthaus, Essen (2001); Expoziție de desen, Centrul Cultural Sindan, Cluj-Napoca, România (2000, solo). A participat la mai multe Bienalele și Trienale internaționale de gravură de la Timișoara (2003), Miskolc (1997), Rio de Janeiro (1998), Cracovia (1997, 1994) și Nürnberg (1994).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.