anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO: Fabrică de confecții pentru branduri de lux mutată din Asia la Iași

GALERIE
simeon williamsfabrica textile iasifabrica iasi
 • simeon williams
 • fabrica textile iasi
 • fabrica iasi
- +

Simeon Williams este șeful biroului din Marea Britanie al Arena Wealth. El și-a dorit foarte mult ca brandurile de lux să nu mai fabrice hainele în îndepărtata Asie, așa că s-a străduit să mute producția în Europa, acolo de unde provin majoritatea clienților.

El spune că avansul tehnologiei, prin inteligența artificială (AI) robotică l-a ajutat să realizeze ce și-a propus, aducând moda de pe Catwalk mai aproape de consumatori. El a reușit să deschidă fabrici de textile moderne în mai multe locații din Europa (Marea Britanie, Italia, România), dar și din Africa (Maroc, Egipt) sau Australia.

În România au fost deschise două fabrici - una în Iași și alta în București, oferind 2.500 de locuri de muncă. În fabrica de la Iași vor fi create haine pentru firme ca Zara, H&M, Next, Topshop, River Island, Asia, Dorothy Perkins, Miss Selfridge și multe altele.

Fabrica de la Iași se întinde pe 10.000 de metri pătrați și, conform lui Simeon Williams, este a zecea ca mărime din țară. Numai aici au fost create 1.000 de locuri de muncă. După cum spune el, a avut și susținerea Guvernului.

Urmăriți pagina de Facebook a lui Simeon Williams.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.