FOTO: Gara Nicolina, locul în care aștepți trenul cu ochii închişi de câtă mizerie este
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

FOTO: Gara Nicolina, locul în care aștepți trenul cu ochii închişi de câtă mizerie este

GALERIE
foto DAN LUCA - gara nicolina - 0009foto DAN LUCA - gara nicolina - 0001foto DAN LUCA - gara nicolina - 0002foto DAN LUCA - gara nicolina - 0003foto DAN LUCA - gara nicolina - 0004foto DAN LUCA - gara nicolina - 0005foto DAN LUCA - gara nicolina - 0006foto DAN LUCA - gara nicolina - 0007foto DAN LUCA - gara nicolina - 0008foto DAN LUCA - gara nicolina - 0010foto DAN LUCA - gara nicolina - 0011foto DAN LUCA - gara nicolina - 0013foto DAN LUCA - gara nicolina - 0012
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0009
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0001
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0002
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0003
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0004
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0005
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0006
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0007
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0008
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0010
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0011
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0013
 • foto DAN LUCA - gara nicolina - 0012
- +

De-a lungul şinelor ferate care străbat Iaşul, călătorii au parte de două gări diametral opuse în ceea ce priveşte aspectul lor.

În timp ce Gara Mare este considerată a fi una dintre cele mai frumoase 10 gări din ţară datorită arhitecturii, "sora" sa mai mică, Gara Nicolina, pare un loc uitat de vreme şi autorităţi.

Sute de dale de pe peron au dispărut, iar cele care au rămas se mişcă când calci pe ele. Peronul este un imens puzzle unde ai parte de zone pietruite, zone pavelate sau locuri în care pătura de asfalt s-a măcinat integral.

Sala de aşteptare nu a mai cunoscut varul de zeci de ani, iar puţinii călători care au curajul să se aşeze pe scaune trebuie să se obişnuiască cu mizeria.

Gara Nicolina a fost construită în anul 1950.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.