Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FOTO: Ghetuţele de piele ale „piticilor din Scoposeni“: ultimele zile de campanie

GALERIE
DAN_9589DAN_9524DAN_9525DAN_9527DAN_9614DAN_9630DAN_9632DAN_9647DAN_9679DAN_9687
  • DAN_9589
  • DAN_9524
  • DAN_9525
  • DAN_9527
  • DAN_9614
  • DAN_9630
  • DAN_9632
  • DAN_9647
  • DAN_9679
  • DAN_9687
- +

Noi donaţii în campania de Crăciun a „Ziarului de Iaşi“ s-au înregistrat ieri. Un ieşean anonim a oferit 1.000 de lei, urmat de alţi doi, cu 100 respectiv 200 de lei. Tot ieri, primarul Mihai Chirica a oferit 500 de lei pentru cadourile micuţilor din Scoposeni. Campania continuă până săptămâna viitoare: orice sumă de bani este binevenită.

Campania „Ziarului de Iaşi“ se apropie cu paşi repezi de final. Cadourile micuţilor de la Şcoala din Scoposeni vor ajunge sub brad la jumătatea săptămânii viitoare. Spiriduşii Moşului fac cumpărăturile în zilele următoare, vor pregăti pacheţele pentru fiecare micuţ şi se vor asigura că mărimile la ghetuţe sunt exact cele de care au nevoie. Cei care doresc să mai contribuie pentru darurile copiilor mai pot face acest lucru în contul deschis de către Şcoala Gorban, de care aparţine Şcoala din Scoposeni, dar şi direct la sediul redacţiei „Ziarul de Iaşi“. De asemenea, cititorii pot dona şi haine, încălţăminte, dar şi produse alimentare neperisabile sau produse de igienă personală pentru familiile ale căror poveşti le-aţi aflat din paginile ziarului. Cei care doresc să doneze cărţi, culegeri sau manuale, care vor intra în fondul şcolii, pot face acest lucru tot la sediul redacţiei. În acest moment, în şcoala din Scoposeni nu există o bibliotecă de unde elevii să împrumute cărţi de literatură, iar culegerile de matematică i-ar putea ajuta pe învăţători să facă lecţiile mai interesante.

Cum putem să-i ajutăm

Cei care doresc să ajute în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vizavi de Gara Internaţională). Mai multe detalii la telefon 0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, chiar şi prin fax. A fost deschis şi un cont de donaţii la BRD de către Şcoala Gorban, de care aparţine şcoala din Scoposeni, contul fiind: RO45BRDE240SV1784900240, titular cont Şcoala Gimnazială Gorban. Din banii strânşi, „Ziarul de Iaşi“, împreună cu reprezentanţii şcolii, va cumpăra ghetuţe de piele, fulare şi mănuşi. În cazul în care vor mai rămâne fonduri, vom achiziţiona rechizite şi materiale didactice necesare pentru desfăşurarea orelor, rechizite pe care copiii nu şi le permit. De asemenea, cei care doresc să doneze produse alimentare neperisabile, pături, haine sau încălţăminte pentru familiile ale căror poveşti le-aţi aflat din „Ziarul de Iaşi“, acestea pot fi aduse la sediul redacţiei.

 S-au alăturat campaniei

Pe lista celor care au dorit să sprijine campania „Ziarului de Iaşi“ şi să aducă un zâmbet copiilor din Scoposeni s-a înscris ieri şi primarul Mihai Chirica. Acesta a donat pentru darurile micuţilor 500 lei. „Salut cu toată căldura iniţiativa Ziarului de Iaşi de a sprijini copiii nevoiaşi din satul Scoposeni. Este de datoria noastră să fim alături de micuţii care se află la început de drum în viaţă, când au nevoie atât de suportul nostru moral, cât şi material. Susţin din tot sufletul această frumoasă campanie umanitară, îndemnându-i deopotrivă pe toţi ieşenii să îi ajute pe aceşti copii, dăruindu-le speranţă şi bucurie în suflete“, a menţionat edilul. De asemenea, un ieşean care a dorit să rămână anonim a donat suma de 1.000 lei, bărbatul fiind în fiecare an aproape de copiii fără posibilităţi şi de campaniile organizate de  ziar. Un alt ieşean, Iulian Mocanu, care a sprijinit campaniile ziarului şi în ceilalţi ani, a donat suma de 100 lei, iar I.D a donat suma de 200 lei.

Lista onorabilă a donatorilor

* Mihai Chirica - 500 lei

* anonim - 1.000 lei

* Iulian Mocanu - 100 de ei

* I.D - 200 lei

* TED Construct - 2.000 lei

* anonim - 100 lei ^ haine

* Zălaru D-tru şi Coca - 400 lei (pentru familia Aanei)

* Radu Baranai - 100 lei

* Camelia Gavrilă - 1.000 lei

* M. (ieşeancă) - 2.000 lei ^ haine

* Corneliu Niţulescu - 600 lei

* Gh. Claudiu Pupăzan - 50 lei

* Anonim - 500 lei

* Gabriel Mardarasevici - 3.000 lei

* anonim - 500 lei

* anonim - 800 lei

* Antibiotice SA - 2.500 lei

* Felix Hrestic - 500 lei

* Iulia Lazăr - 100 lei

* Constantin Semenov - 50 lei

* Doru Pănescu - 1.000 lei

* Cristian Stanciu (FEG) - 1.500 lei

* Sorin Moisă - 1.500 lei

* Maricel Popa - 1.000 lei

* Costel Adăscăliţei - 500 lei

* anonim - 500 lei

* Petru Movilă - 1.000 lei

* Adriana Săvescu (pens.) - 500 lei

* anonim - 200 de lei

* USLIP Iaşi - 82 cutii bomboane

* Viorel Blăjuţ - 3.000 lei

* Marian Şerbescu - 500 lei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri