FOTO: Grădini splendide pregătite de profesori și studenți la USAMV. Proiect de amenajare peisagistică a spațiilor verzi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

FOTO: Grădini splendide pregătite de profesori și studenți la USAMV. Proiect de amenajare peisagistică a spațiilor verzi

GALERIE
usamv iasi3
  • usamv iasi3
- +

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a început procesul de reamenajare și reabilitare a spațiilor verzi, având în derulare un vast proiect amplu coordonat chiar de către specialiști din cadrul instituției.

În acest sens, o echipă de la Facultatea de Horticultură, specializarea Peisagistică, lucrează la elaborarea proiectului prin care se dorește transformarea spațiului din campusul universității, prin introducerea în peisaj a unui amfiteatru în aer liber „și a mai multor elemente ideale pentru recreere, relaxare, petrecere a timpului liber”, conform reprezentanților USAMV.

„Pentru a realiza dezideratele stabilite, ne-am propus în primul rând să punem în valoare exemplarele dendrologice aflate în plinătatea caracteristicilor decorative de la nivelul sit-ului, dar și să aducem un plus de valoare spațiului verde prin înlocuirea vegetației aflate în perioada de entropie, cu specii aparținând unor genuri deosebite din punct de vedere ornamental”, a precizat asist.dr. Roxana Pașcu, coordonatoarea proiectului.

Printre obiectivele specifice de amenajare peisagistică se numără mărirea suprafețelor amenajate și creșterea biodiversității, spațierea prin plantarea de perdele verzi care vor crea locuri pentru recreere, relaxare, petrecere a timpului liber, dar și pentru activități sportive. „Un efect secundar este creșterea calității aerului, deficitar de altfel în marile centre urbane, influențând astfel, în mod direct, starea de sănătate și bunăstarea fizică și mentală a populației”, a mai punctat Roxana Pașcu. În acest demers inițiat de către USAMV Iași au fost implicate nu doar cadrele didactice de specialitate, ci și studenții, care și-au adus aportul atât în ceea ce privește partea de proiectare și de realizare a randărilor 3D, ci și în lucrările de fasonare a vegetației existente și de pregătire a terenului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.