FOTO: Grădini splendide pregătite de profesori și studenți la USAMV. Proiect de amenajare peisagistică a spațiilor verzi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

FOTO: Grădini splendide pregătite de profesori și studenți la USAMV. Proiect de amenajare peisagistică a spațiilor verzi

GALERIE
usamv iasi3
  • usamv iasi3
- +

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a început procesul de reamenajare și reabilitare a spațiilor verzi, având în derulare un vast proiect amplu coordonat chiar de către specialiști din cadrul instituției.

În acest sens, o echipă de la Facultatea de Horticultură, specializarea Peisagistică, lucrează la elaborarea proiectului prin care se dorește transformarea spațiului din campusul universității, prin introducerea în peisaj a unui amfiteatru în aer liber „și a mai multor elemente ideale pentru recreere, relaxare, petrecere a timpului liber”, conform reprezentanților USAMV.

„Pentru a realiza dezideratele stabilite, ne-am propus în primul rând să punem în valoare exemplarele dendrologice aflate în plinătatea caracteristicilor decorative de la nivelul sit-ului, dar și să aducem un plus de valoare spațiului verde prin înlocuirea vegetației aflate în perioada de entropie, cu specii aparținând unor genuri deosebite din punct de vedere ornamental”, a precizat asist.dr. Roxana Pașcu, coordonatoarea proiectului.

Printre obiectivele specifice de amenajare peisagistică se numără mărirea suprafețelor amenajate și creșterea biodiversității, spațierea prin plantarea de perdele verzi care vor crea locuri pentru recreere, relaxare, petrecere a timpului liber, dar și pentru activități sportive. „Un efect secundar este creșterea calității aerului, deficitar de altfel în marile centre urbane, influențând astfel, în mod direct, starea de sănătate și bunăstarea fizică și mentală a populației”, a mai punctat Roxana Pașcu. În acest demers inițiat de către USAMV Iași au fost implicate nu doar cadrele didactice de specialitate, ci și studenții, care și-au adus aportul atât în ceea ce privește partea de proiectare și de realizare a randărilor 3D, ci și în lucrările de fasonare a vegetației existente și de pregătire a terenului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.