anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

FOTO: Grădini splendide pregătite de profesori și studenți la USAMV. Proiect de amenajare peisagistică a spațiilor verzi

GALERIE
usamv iasi3
 • usamv iasi3
- +

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a început procesul de reamenajare și reabilitare a spațiilor verzi, având în derulare un vast proiect amplu coordonat chiar de către specialiști din cadrul instituției.

În acest sens, o echipă de la Facultatea de Horticultură, specializarea Peisagistică, lucrează la elaborarea proiectului prin care se dorește transformarea spațiului din campusul universității, prin introducerea în peisaj a unui amfiteatru în aer liber „și a mai multor elemente ideale pentru recreere, relaxare, petrecere a timpului liber”, conform reprezentanților USAMV.

„Pentru a realiza dezideratele stabilite, ne-am propus în primul rând să punem în valoare exemplarele dendrologice aflate în plinătatea caracteristicilor decorative de la nivelul sit-ului, dar și să aducem un plus de valoare spațiului verde prin înlocuirea vegetației aflate în perioada de entropie, cu specii aparținând unor genuri deosebite din punct de vedere ornamental”, a precizat asist.dr. Roxana Pașcu, coordonatoarea proiectului.

Printre obiectivele specifice de amenajare peisagistică se numără mărirea suprafețelor amenajate și creșterea biodiversității, spațierea prin plantarea de perdele verzi care vor crea locuri pentru recreere, relaxare, petrecere a timpului liber, dar și pentru activități sportive. „Un efect secundar este creșterea calității aerului, deficitar de altfel în marile centre urbane, influențând astfel, în mod direct, starea de sănătate și bunăstarea fizică și mentală a populației”, a mai punctat Roxana Pașcu. În acest demers inițiat de către USAMV Iași au fost implicate nu doar cadrele didactice de specialitate, ci și studenții, care și-au adus aportul atât în ceea ce privește partea de proiectare și de realizare a randărilor 3D, ci și în lucrările de fasonare a vegetației existente și de pregătire a terenului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.