UPDATE FOTO: Hoții de lemne au tăbărât pe pădurea Dobrovăț? Copaci tineri puși la pământ, stive de lemne pregătite Precizări de la Directia Silvica
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

UPDATE FOTO: Hoții de lemne au tăbărât pe pădurea Dobrovăț? Copaci tineri puși la pământ, stive de lemne pregătite Precizări de la Directia Silvica

GALERIE
copaci taiati in dobrovatdd
  • copaci taiati in dobrovatdd
- +

Pe pagina de Facebook ”Codrii Iasilor-cunoastem, pretuim, pastram” au fost publicate mai multe imagini cu copaci tăiați.

 

”Bataie de joc in padurea Dobrovat!!!”, scrie Aprilie Mihaela care a postat zeci de fotografii în care se văd copaci tineri tăiați și stivuiți, gata să fie transportați cu căruța sau camioane.

Majoritatea celor care au comentat suțin că ar fi vorba de tăieri ilegale și că pădurarii închid ochii la astfel de acțiuni.

Mai multe imagini, pe pagina de Facebook ”Codrii Iasilor-cunoastem, pretuim, pastram”

După apariția textului, Direcția Silvică Iași a avenit cu precizări:

In legatura cu articolul publicat de Ziarul de lasi in data de 23.10.2020, referitor la taieri ilegale de arbori din padurea Dobrovat, va transmitem urmatoarele 
- din imaginile foto anexate articolului, am identificat locatia din fondul forestier administrat de O.S. Lunca Cetatuii, si anume UP III Ciurea, ua 8A;
- este vorba despre lucrari de exploatare autorizate in regie ocol, la partida 150 Ciurea — nr. SUMAL 1523191, de produse secundare — rarituri, taierea de ingrijire in arboretul tanar realizandu-se pe o suprafata de 7,12 ha;
- conform prevederilor legale (Ord. ministrului M.A.P. 1540/2011 — Instructiuni privind termene, modalitati si perioade de colectare, scoatere si transport a materialului lemnos si Ord. ministrului Mediului 1447/2017 — Metodologia de atribuire in administrare si custodie a ariilor naturale protejate) s-a emis autorizatia de exploatare nr.1639887/21.08.2020, cu termenele de recoltare si colectare a masei lemnoase de la 21.08.2020 pana la 18.122020, cand se va realiza reprimirea parchetului;
- in fotografii a fost surprins materialul lemnos in diferite faze de exploatare si colectare, adunat in steri cu lungimi de 2-3m, provenit din arbori cu diametre mici de 10-16 cm, ce au constituit APV-ul acestei partizi;
- din verificarile efecuate la teren pe suprafata parchetului nu s-au constatat arbori taiati ilegal fara marca.
Precizam ca pe adresele Directiei Silvice lasi sau Ocolului Silvic Lunca Cetatii nu au fost solicitate informatii referitoare la exploatarea acestei partizi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.