FOTO: Iașul, împânzit cu bannere de suporterii Poli Iași. Atac și la Chirica
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

FOTO: Iașul, împânzit cu bannere de suporterii Poli Iași. Atac și la Chirica

GALERIE
banner-suporteri-poli-iasi (4)
  • banner-suporteri-poli-iasi (4)
- +

Suporterii echipei Poli Iași au împânzit orașul cu bannere. A fost o manifestare de protest, iar primarul Chirica a fost vizat direct. Mesajele transmise au fost foarte dure.

Vă arătăm imagini, apoi redăm mesajul postat pe pagina de Facebook "Ultras Iași".

"Singura presiune admisă e cea a idealurilor/

Dragostea față de culori, întotdeauna deasupra banilor.

Noi, Ultras Iași, Băieții Veseli, Anturaj Tânăr, Youth Ultras și membrii independenți care compun Peluza Nord Iași, având în vedere situația actuală de la FC Politehnica Iași, dorim să ne exprimăm încă o dată indignarea față de starea lamentabilă pe care o traversează clubul nostru.

Inacceptabil pentru noi este că avem senzația că retrăim sezonul 2009-2010, pe care mulți se prefac că nu și-l amintesc. Voi, suporterii, care nu ati avut nimic de câștigat, ci doar de oferit acestui club, cum ati putut uita dezastrul de atunci? Atitudinea inertă, lipsa de implicare și tăcerea au permis să ajungem în acel punct. Istoria este pe cale să se repete. Rămânem impasibili sau alegem să luptăm pentru ceea ce iubim?

Politehnica este iarăși cu un picior în groapă, iar cei din Consiliul Director, împreună cu presa aservită ne cer liniște și servitute.

Cum de s-a ajuns în această situație? Răspunsul nu trebuie cautat doar în ceea ce s-a întâmplat în ultimul sezon. În primul rând, lipsa de identitate a clubului din Copou a dus la o lipsă de interes a suporterilor din oraș. În cei 11 ani, de când clubul este condus de aceeași indivizi, nu au făcut nici un pas pentru recuperarea palmaresului, mărcii și a emblemei clubului istoric Politehnica (cu excepția lui Sabo, care a reușit să închirieze stema vechii echipe).

Actualul club nu are cum să functioneze, deoarece este o struto-camilă, fara o bază sănătoasă. Actualii componenți ai Consiliului Director, nu sunt de facto niște acționari. În afară de Adrian Ambrosie, care a venit cu un aport de 750 de lei, restul de 4 membri nu au adus 1 leu în club, ci au trăit pe banii Primăriei Municipiului Iași, din drepturile TV și din banii suporterilor. Deci care este legitimitatea acestui C.D. "bine ancorat în fotbal"? Considerăm că se impune o reformă totală a C.D. de la club, având în vedere că timp de 11 ani, nu au fost în stare să vină cu un management de calitate, o strategie de dezvoltare, sau să aducă bani și sponsori. Clubul a trăit de pe azi pe mâine, cu mâna întinsă la Primărie, făcându-și un obicei din a avea restanțe de 3-4 luni la salariile jucătorilor, chirii neplătite, utilități sistate și lotul ce se schimbă radical în fiecare an.

Numele echipei a fost târât în mocirlă, din cauza multiplelor scandaluri în ultimii ani. Fie că vorbim de antrenori dați afară cu Poliția locală, sau de conflictele C.D. cu Florin Prunea, Fotbal Hebdo, Horia Sabo, sau mai nou Ciprian Paraschiv.

Setea de putere a membrilor C.D. a mers până la dinamitarea clubului și a vestiarului prin publicarea de documente confidențiale și a salariilor în presă, iar înaintea meciului cu Clinceni au împărțit în mod discreționar banii (pe care i-au împrumutat) jucătorilor. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

În același timp, dezaprobăm manifestațiile de tip "grevă" a fotbaliștilor. După un sezon în care majoritatea s-au prezentat lamentabil, protestul este nejustificat. Le mai explicăm încă o dată, că sunt aici pentru a juca fotbal și de a pune osul la salvarea echipei, nu pentru jocuri de culise, schimbări de antrenori, de conducători și aere de vedetă. Cine nu mai poate sau nu mai vrea, este liber să plece.

La această stare de fapt a contribuit din plin și presa sportivă locală. O bună parte din cei care fac parte din tagma jurnaliștilor au întors spatele meseriei pe care și-au ales-o, preferând să scrie după dictare, în detrimentul adevărului și a interesului cetățeanului.

Conducători, "acționari", primari, jucători, antrenori, membri ai staff-ului tehnic nu uitați că sunteți vremelnici. Acest club nu a început cu voi și nici nu se va termina o dată cu voi. Lăsați generațiilor următoare un club curat și demn.

Politehnica înainte de toate și pentru totdeauna!

P.S. Îi transmitem salutări domnului primar Mihai Chirica, mai ales că domnia sa ne-a făcut cu mâna din mașină (ca nea Nicu pe timpuri). Păcat că nu a dorit să coboare să discute cu noi, ci a trimis potera să ne salte, pentru că am îndrăznit să articulăm niște idei. Asta este. Poate data viitoare.

Pe pânză, în cântece, în orice idee, oricât de mult apasă/

Să fie clar Peluza Nord nu-i de vânzare și nu stă cu trădători la masă

De 10 ani conviețuim cu un sistem stagnant/

Fără valorile și fără respectul ce-l datorăm clubului nostru drag. Plecați!

Când "cuibul" este deranjat toți șobolanii pleacă/

Rămân doar cei ce vor un club curat și au coloana dreaptă

Nevertebrate infecte, cârpe inepte și zdrențe analfabete/

Sunt trompete ce manipulează la TV și scriu minciuni in gazete", este scris pe Facebook.

Pe internet circulă și meme-uri:

Echipa este pe ultimul loc în Liga I și cel mai probabil va retrograda.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.