FOTO Iașul, împânzit cu canale înfundate sau de muzeu. Unele sunt pline cu apă și pe soare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

FOTO Iașul, împânzit cu canale înfundate sau de muzeu. Unele sunt pline cu apă și pe soare

GALERIE
canale iasidcanale infundate in iasi 1canale infundate in iasicanale infundate in iasi2canale infundate in iasi3canale infundate in iasi4canale infundate in iasi5canale infundate in iasi6canale infundate in iasi7canale infundate in iasi8canale infundate in iasi9canale infundate in iasi10canale infundate in iasi11canale infundate in iasi12canale infundate in iasi13canale infundate in iasi14canale infundate in iasi15canale infundate in iasi16
 • canale iasid
 • canale infundate in iasi 1
 • canale infundate in iasi
 • canale infundate in iasi2
 • canale infundate in iasi3
 • canale infundate in iasi4
 • canale infundate in iasi5
 • canale infundate in iasi6
 • canale infundate in iasi7
 • canale infundate in iasi8
 • canale infundate in iasi9
 • canale infundate in iasi10
 • canale infundate in iasi11
 • canale infundate in iasi12
 • canale infundate in iasi13
 • canale infundate in iasi14
 • canale infundate in iasi15
 • canale infundate in iasi16
- +

Ialul este plin de canale înfundate, pline cu aluviuni sau pietre. Ba chiar unele par să aibă doar grilajul, pus direct pe asfalt și care să mimeze prezența unui canal de colectare a apei. Altele nu par să fi fost curățate de când au fost turnate în urmă cu zeci de ani, iar altele sunt parțial acoperite de asfalt după ce refacerea vreunei porțiuni de șosea. Într-o mișcare de imagine publică, reprezentanții Primăriei Iași au solicitat Salubris SA să verifice canalele din întregul oraș și să le desfunde pe cele colmatate.

”În urma observațiilor din teren, dar și a sesizărilor primite de la ieșeni, în special după ploi însemnate cantitativ, conducerea Primăriei Municipiului Iași a solicitat Salubris SA să facă o verificare în întregul oraș și să identifice canalele de evacuare a apelor pluviale (geigere) care sunt colmatate. Lista completă a acestora, însoțită de fotografii și date de identificare precisă va fi trimisă reprezentanților ApaVital SA, instituția responsabilă de viabilitatea acestora, cu solicitarea fermă ca reprezentanții societății să le desfunde cât mai repede, astfel încât să redevină funcționale și eficiente în timpul ploilor”, scrie pagina de FB a Primăriei Iași., unde au fost postate și imagini cu canalele-problemă din Iași.

Iată lista acestora, împărțită pe zonele de lucru ale Salubris SA:

C 1: str. Col. Langa, trecere pietoni pe str. I. C. Brătianu (în zona fostului sediu Raiffeisen Bank), str. I. C. Brătianu (la Colegiul de Artă „Octav Băncilă”), str. Arcu (două bucăți pe sensul de coborâre), str. Gării (două bucăți)

C 2: str. și str.-la Canta, str. Moara de Foc (în zona Moara 1 Mai și în zona Pasajului „Octav Băncilă”), aleea Păcurari (în spatele Centrul de Cartier al Primăriei), str. Străpungere Silvestru (partea dreaptă de la Pasajul „Octav Băncilă” spre Gară), str. Bacinschi (la intersecție cu șos. Arcu), str. Cișmeaua Păcurari (la intersecție cu șos. Arcu)

C 3: str. Gen. Berthelot, str. Sărărie, str. M. Costăchescu

C 4: str. Dudescu (două bucăți în zona blocurilor și două bucăți în zona magazinelor)

C 5: str. Prof. Paul Ioan

C 6: Șos. Bucium (două bucăți la intersecție cu str. Vișan), șos. Bucium - fundac Bucium (patru bucăți), podul peste pârâul Vămășoaia, str. Bucium (patru bucăți), Calea Chișinăului (în zonele Teba, Ceramica – Brickstone, Unirea – Bunge și CET), bd. Socola (zona Frigorifer), str. Străpungere Țuțora (trei bucăți), str. Mitropolit Varlaam (trei bucăți de la Granit spre căminele Nicolina și patru bucăți de la str. Duca Vodă spre Kaufland), str. Veniamin Costache (două bucăți), Splai Bahlui – Mal Drept (două bucăți), bd. D. Mangeron (teri bucăți)

C 7: șoseaua Nicolina (trei bucăți după Pasajul Nicolina și o bucată după Rond Vechi, în dreptul sediului BRD), str. Libertății (în dreptul pasajului pietonal), bd. Poitiers (în zona Selgros)

C 8: str. Palat (în zona Pizzeriei Domnească), str. A. Panu (la liniile de tramvai din zona Bisericii Sf. Nicolae și în zona Tribunalului), str. C. Negri (în zona Casei Pătrate, în spatele Moldova Center și în zona Liceului „Vasile Alecsandri”), str. Bărboi (în zona Halei Centrale), pe esplanada Halei Centrala, Splai Bahlui – Mal Stâng (în dreptul Parcului „Orășel”, în zona Bisericii Lipovenești, în dreptul Grădiniței „Sf. Vineri”, între sediile ELSACO și BOSCH și între str. Ipsilanti și Podul de Piatră), strada Semnului (la intersecție cu str. Funcționarilor și la intersecție cu str. Gospodari), str. Sf. Andrei (la intersecție cu str.Trei Ierarhi), str. Petru Movilă (în spatele Depoului CTP), str. Romană (în zona căminului M1), str. Sf. Lazăr (în zona Pasajului „Sf. Vineri”), str. Decebal (în zona Bisericii „Sfânta Mahramă a Domnului”)

C 9: Pasajul Galata, bd. Alexandru cel Bun (în zona Restaurantului Familial), str. Vitejilor (între parc și Policlinică), str. Prof. I. Simionescu (la intersecție cu str. Columnei și în zona Școlii „George Coșbuc”, bd. Dacia (în zona stației Bicaz)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.