anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.10.2020

FOTO Iată cu ce au fost păcăliți ieșenii în ultimii ani de Primărie. Idei care n-au părăsit niciodată macheta

GALERIE
turnuri gemene
  • turnuri gemene
- +

De-a lungul timpului, Primăria Iași a prezentat public mai multe machete și randări la proiecte care au rămas la stadiul de postări pe Facebook sau prezentări în conferințe de presă. Excepțiile doar confirmă regula.

APIX.ro a selectat 20 proiecte, proiecte speculate electoral în numeroase ocazii, dar pe cele în implementare le numărăm pe degetele de la o singură mână. Lista machetelor și randărilor este mult mai mare, dar le-am selectat pe cele pe care Primăria le-a invocat cel mai des.

Pentru toate aceste proiecte au fost achitate sume importante de bani, în unele cazuri de mai multe ori. La anumite intervale de timp, în unele cazuri, documentațiile sunt actualizate, motiv pentru Primăria Iași să le invoce din nou public ca realizări.

Amenajarea arhitecturală a râului Bahlui – proiect realizat în 2015, resuscitat în 2020, pentru actualizarea documentațiilor

Pasajele supraterane din Podu Roș – una dintre cele mai noi machete ale Primăriei Iași. Municipalitatea a comandat inclusiv o machetă fizică care are un loc de cinste în Sala Mare din Palatul Roznovanu

Amenajare esplanadă și parc Teatrul Național – aproape 10 ani s-au scurs de la primele machete „aruncate” în spațiul public cu acest proiect. Acum, machetele cunosc noi dimensiuni în funcție de evoluția programelor software. Dar, la fel, proiectul nu are asigurată finanțare. Randarea de mai sus a fost prezentată public acum câteva zile. Acum un an, randarea arăta altfel

Parcul Copou – deocamdată, macheta nu este gata. Avem încredere că primarul Mihai Chirica o va prezenta cât de curând. Schița arată intervenții majore în parcul Copou, inclusiv asupra spațiilor verzi, ceea ce a determinat critici din partea societății civile

Turnurile „gemene” de la fostul Bazar – poate una dintre cele mai mari păcăleli ale Primăriei Iași. Un proiect anunțat cu mult festivism peste care s-a așezat o tăcere suspectă: acum, zona este folosită ca organizare de șantier pentru constructorul preferat al Primăriei (Conest)

Parcare subterană UMF și reamenajare zonei – Randarea nu aparține Primăriei, ci UMF. Problema este că Primăria s-a mișcat atât de greu cu lansarea unei licitații (concesionare) astfel că nici UMF nu a mai vrut să participe, iar proiectul a rămas în aer

Despre ideea unui nou stadion la Iași se vorbește de mai bine de 10 ani. De-a lungul timpului au fost prezentate mai multe machete – cea din poză este ultima, aferentă mandatului primarului actual. Pe vremea fostului primar, alți bani au fost plătiți pentru un proiect care rămâne doar un vis frumos al suporterilor

Mai multe machete și promisiune neonorate de Primăria Iași, găsiți pe apix.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Dan CONSTANTIN

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Era mai potrivit să ne explice de ce sunt angajate atât de multe rude în cadrul Primăriei Iaşi sau de ce are nevoie de tot aparatul de propagandă, demn de Kim Ir-sen sau Kim Jong-un, ca să îşi întreţină imaginea.

Filmuletul zilei

opinii

O lume „curată”

Alexandru CĂLINESCU

O lume „curată”

Nu e, cred, lipsit de interes să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea de mâine şi, în ce mă priveşte, să avansez câteva propuneri - sper - constructive.

Termic, hibrid, electric (1)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (1)

Tehnologia nu iartă, iar progresele tehnico-ştiinţifice fac astfel încât să se aplice teoria distrugerii creatoare a lui Joseph Alois Schumpeter, conform căreia sistemele tehnice utilizate anterior cad în uitare. 

Dominantă şi armonice

Nicolae CREŢU

Dominantă şi armonice

În artele de sinteză complexă, un imperativ care li se impune autenticilor creatori ţine de ponderea diferenţiată a componentelor - „dimensiuni”, convergent şi complementar active în conlucrarea lor, edificatoare a unui întreg, dominat mai din adânc de unitatea lui interioară, la care nu ar accede fără armonizarea lor. 

pulspulspuls

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Pentru că încă mai persistă unele neclarităţi în ce priveşte eliminarea,cu mare scandal sau cu batista pe ţambal, a unora sau altora de pe listele de candidaturi de la Iaşi, sau, dimpotrivă, plasarea unor nume surpriză pe acolo, am zis că, dacă tot aceste liste s-au depus şi de-acuma nu mai ai ce le face nici să stai în limbă, haideţi să vă mai spunem două-trei vorbe despre şmenurile din spatele alcătuirii tabelelor. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.