FOTO: Iată de ce refulează canalizările la ploi! Ditai bolovanii de beton găsiți în interior
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

FOTO: Iată de ce refulează canalizările la ploi! Ditai bolovanii de beton găsiți în interior

GALERIE
inundatii canalizare iasi
  • inundatii canalizare iasi
- +

Angajaţi ai Primăriei şi ApaVital au intervenit ieri la canalizările de pe Sf. Lazăr.

Lucrătorii Primăriei şi ai Apa­Vital au intervenit zilele trecute pe strada Sf. Lazăr pentru a evalua sis­temul de canalizare. Angajaţii municipalităţii au scos, de pe o porţiune de doar câţiva metri, bolovani mari de beton, rezultaţi, cel mai probabil, în urma lucră­rilor de construire ce s-au executat în ultimii ani la imobile din zona arterei de circulaţie. La ultimele ploi torenţiale, canalizarea de pe strada Sf. Lazăr a refulat, iar strada şi chiar unele imobile au fost inundate.

„Am reuşit să scoatem din canalizarea de pe Sf. Lazăr blocuri de beton, nămol, şi vom continua cercetă­rile. Nu este vina colegilor de la ApaVital (...), au fost lucrări fă­cute de-a lungul timpului şi pe stânga şi pe dreapta şi, în cele din urmă, s-a ajuns la această situa­ţie. (...) Nu s-a schimbat clima chiar atât de mult, ci cred că a crescut nesim­ţirea foarte mult, dacă au ajuns să arunce în ca­nalizare astfel de lucruri“, a comentat primarul Mihai Chi­rica.

Edilul-şef al Iaşului a adă­ugat că municipalitatea, alături de Apa­Vital, va interveni şi în alte zone, în special în cele joase, unde se adună cantităţi mari de apă.

„Asta nu înseamnă că nu vor mai fi inundaţii, (...) dar una e să fie conducta goală, şi alta e să fie înfundată cu bolovani de beton“, a conchis primarul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.