anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

FOTO: Ieșeni, urcați în tramvaie chiar dacă nu aveți bilet! QR vă așteaptă

GALERIE
tramvai cu qr dtramvai cu qr
  • tramvai cu qr d
  • tramvai cu qr
- +

De azi puteți urca în autobuze și tramvaie chiar daca nu v-ați cumpărat bilet de la tonete. Condiția este să aveți un mobil conectat la internet și să scanați codurile QR pentru a vă plăti online călătoria. Serviciul a fost bine primit de călători, dar tot aceștia au sesizat unele neajunsuri.

”Aseară (19 august-nota redacției) am avut plăcuta surpriză să văd lipite în tramvaiul 9 coduri QR și instrucțiuni cum pot cumpăra biletul online”, a spus un cititor ZDI care ne-a trimis câteva poze din tramvai. Dar, dincolo de confortul de a avea posibilitatea de a procura bilet când tonetele sunt închise sau nu există în stații, acesta a remarcat două neajunsuri. ”Codurile sint lipite între geamuri și trebuie să-i rogi pe călătorii care stau pe scaun să-ți facă loc pentru a scana QR-ul.În plus, dacă autobuzul sau tramvaiaul e foarte aglomerat cum mai ajungi la cod? Nu poți da telefonul din mână în mână ca biletul pentru compostat”, a mai spus acesta.

Prin intermediul aplicaţiei mobile 24 PAY, disponibilă în Google Play şi App Store, titlurile de călătorie vor fi achiziţionate direct prin intermediul telefonului mobil. Pentru utilizarea acestui serviciu sunt necesare instalarea aplicaţiei 24 PAY şi o conexiune la internet. Prin scanarea codurilor QR afişate şi semnalizate corespunzător în mijloacele de transport în comun şi punctele de vânzare proprii – tonete se obţine un cod ce va reprezenta biletul de călătorie, valabil 120 de minute din momentul achiziţiei. Utilizarea acestei aplicaţii nu implică niciun cost suplimentar pentru călători, valoarea legitimaţiilor de călătorie fiind aceeaşi ca în cazul biletelor clasice, pe suport de hârtie, scrie pe pagina de FB a regiei de transport.

Pentru detalii suplimentare sau alte informaţii, publicul călător este rugat să contacteze Compania de Transport Public la numărul telverde 0800.110.427, apel gratuit din orice reţea de telefonie mobilă şi Telekom, dispeceratul 24 PAY – 0721102424 ori prin intermediul formularului de contact de pe pagina web a Companiei de transport Public: http://sctpiasi.ro/contact

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.