FOTO Ieșirea de la Dedeman/Valea Lupului, plină de pericole. Apelul unor șoferi ieșeni către autorități

miercuri, 29 mai 2024, 09:57
3 MIN
 FOTO Ieșirea de la Dedeman/Valea Lupului, plină de pericole. Apelul unor șoferi ieșeni către autorități

Activistul civic Nicu Roșu atrage atenția publică asupra pericolului ce însoțește ieșirea din Dedeman/Valea Lupului.

”De mai bine de un an încerc să conving autoritățile de necesitatea schimbării indicatorului rutier de la ieșirea din DEDEMAN – Valea Lupului, acolo existând un potențial mare de accidente, dat fiind că foarte mulți dintre cei ce părăsesc incinta magazinului preferă să vireze la stânga pentru a se deplasa spre oraș, trecând peste trei benzi de circulație, în loc de a vira dreapta și a utiliza sensul giratoriu aflat la 130 m, astfel că s-ar impune schimbarea indicatorului cedează trecerea cu altul cu semnificația obligatoriu la dreapta. Voi ce părere aveți?”, a scris el pe Facebook/Radar Iași.

Postarea a strâns numeroase comentarii pro și contra din partea internauților:

Eu fac dreapta oricum, pt ca e mai ușor și mai sigur sa întorc în sensul giratoriu. Spune ce ai nevoie și noi, cei care suntem de acord cu inițiativa ta, te susținem.
Cred ca este o inițiativă foarte bună, menită să crească siguranța ieșirii de la Dedeman!
Eu de vreo 3-4 ani merg direct si fac sensul giratoriu e mai repede si mai simplu decat sa astept pana pot vira stanga … cand e liber e altceva , fac direct stg ,dar in general nu prea
Dobitoci…cine e șofer inteligent face dreapta, este și în siguranță și iese și mai rapid spre Iasi
Ei vor să scadă consumul de combustibil virând direct stânga.
Din câte îmi aduc aminte, a fost o vreme când a fost pus acolo indicator de obligatoriu dreapta. De ce s-a scos, rămâne pentru mine un mister.
Obligatoriu la dreapta și gata, problema rezolvata
Pentru un șofer cu capul pe umeri este mai ușoară încadrarea la dreapta și parcurgerea rondului. Pentru siguranța și timp mic de asteptare. Din păcate autoritățile stau bine la birouri.
Majoritatea șoferilor din ce am văzut cu experiență chiar decid ca e mai ușor să faci o românească sa zicem așa,cu demaraj si să câștige câteva minute in plus deși mulți nu se gândesc de 2 ori ci acționează imediat ce sunt siguri aparent uni nu respecta indicatoarele unele ca fiind obligatoare si reacționează după placul lor de asta se ajunge la un accident.Desi mulți nu se gândesc că dacă fac stânga au timp poate are timp să treacă de primele benzi dar când ajunge pe celălalt sens nu se gândește ca cineva poate si el la randul lui neatent sa nu îl zărească si să intre in plin sau să facă un impact darămite pe acolo trec si tiruri sau masini cu încărcătură mare din ce am observat de 1 an de când am permis am trecut de câteva ori pe acolo desi este line continua multi nu respecta si se pun pe ei in pericol cu (lasă ca am timp sau facem o românească na sti nimeni).
Eu, de fel, fac dreapta acolo. Nu vreau sa ma joc cu doamna posesoare de coasă sau în cușcă, pe Nicolae Vicol, 10.
Sustin. Nu o sa inteleg niciodata de ce unii prefera sa stea sa faca stanga acolo. Eu fac sensul si urc spre antibiotice si ei tot asteapta momentul sa faca stanga.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii