anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 30.09.2020

(FOTO) Imagini de poveste la grădiniţă senzorială ”Micul Prinț” inaugurată ieri la Iaşi

GALERIE
gradina senzoriala (1)
  • gradina senzoriala (1)
- +

Preşcolarii de la Grădiniţa PP 26 îşi vor desfăşura activitatea didactică în aer liber la începutul anului şcolar, în noua Grădină senzorială „Micul Prinţ”, inaugurată ieri. 

Aici, cei mici vor putea interacţiona cu spaţiul care îi înconjoară, reuşind astfel să înţeleagă mult mai uşor informaţiile oferite de către cadrele didactice. Astfel, sunt amenajate trei zone în cadrul acestei grădini: un centru de lectură cu bibliotecă, o alee cu poveşti şi o „casă a hobiţilor”, care conţine şi zonă floricolă şi un panou cu plante aromatice, o zonă în care poate fi cunoscută lumea înconjurătoare, cu un „hotel de insecte”, căsuţă a păsărilor, „căruţa bunicului”, staţie meteo sau punte de observare cu binoclu şi periscop

De asemenea, există şi o staţie muzicală şi panouri senzoriale, iar în ultima zonă sunt amenajate spaţii pentru joacă, cu nisipare, căsuţe, dar şi alei marcate pentru jocuri cu vehicule, în care pot înţelege regulile de circulaţie. Spaţiul e amenajat astfel încât toate simţurile celor mici să fie stimulate, atât cel tactic, auditiv, vizual, olfactiv şi gustativ, dar şi termocepţia, prin intermediul nisiparelor, a fântânii solare sau a termometrelor, dar şi cronocepţia, prin intermediul puzzel-urilor, a ceasurilor şi arbiştilor sezonieri sau echilibrocepţia, prin intermediul mini-maşinuţelor, trenuleţelor din buşteni sau toboganelor.

Grădina senzorială este singurul astfel de spaţiu existent la o instituţie de învăţământ de stat din Iaşi, fiind realizată în cadrul unui proiect european accesat de cadrele didactice de la Grădiniţa PP 26. De asemenea, spaţiile destinate predării au fost gândite şi amenajate de educatorii instituţiei, cei 220 de prichindei ai grădiniţei urmând să se bucure de un spaţiu inovativ în noul an şcolar.

Conceptul a fost dezvoltat în cadrul Proiectului Erasmus^ TELESPA, coordonat de UAIC Iaşi. La evenimentul de inaugurare au participat inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş, primarul Mihai Chirica, părinţi, dar şi reprezentaţi ai sponsorilor. 

La eveniment au participat Inspectorul General al I.S.J. Iași, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, reprezentanți ai I.S.J. Iași și ai Primăriei Iași, cadre didactice metodiste, reprezentanți ai Asociației de părinți, partenerii români de proiect și, desigur, copii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Lucian DÎRDALA

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Alegerile locale sunt vulnerabile, prin comparaţie cu cele de la palierul naţional, pentru că în circumscripţii de dimensiuni reduse până şi deficienţele minore - şi, cu atât mai mult, încercările deliberate de viciere a rezultatului - pot avea consecinţe serioase.

Filmuletul zilei

opinii

On air

Florin CÎNTIC

On air

De treisprezece ani, prima săptămână din octombrie înseamnă pentru ieşeni un regal de spectacole de teatru. Aflat anul acesta sub zodia imprevizibilei „avarii pandemice”, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a reinventat, la fel ca în fiecare an.

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Radu PĂRPĂUȚĂ

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Ovidiu Nimigean nu este genul de scriitor care-şi satisface prin creaţie ego-ul emfatic şi care vrea să „ia faţa”, să domine un auditoriu redus la tăcere şi uimire. El, dimpotrivă, îşi ia cu această carte (O ureche de om pe o spinare de şoarece, Polirom, 2020) ingrata sarcină de a investiga lumea în teritoriile sale cunoscute îndeobşte, dar pe care cei mai mulţi se feresc cu bună ştiinţă să le cunoască, orbesc benevol sau le înţeleg anapoda, şi de a preveni la modul oracular („priveşte printre fisurile discursului dominant”, pag. 342, îndeamnă la un moment dat).

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Ciprian IFTIMOAEI

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Abraham Lincoln spunea că, în democraţie, „votul este mai puternic decât glonţul”. Oare chiar aşa să fie? V-aţi întrebat vreodată cât anume contează un vot în totalul voturilor exprimate? 

pulspulspuls

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Aşadar, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, vă povesteam ieri aicea cam care ar trebui să fie concluziunile corente, trase la rece, privind alegerile de duminică de la Iaşi, şi vorbeam de situaţiunea delicată din USR Iaşi, apoi de starea mafiei din jurul dipotatului dârvar Moş Vilă ot pemepeu. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.