(FOTO) Inedit „Târg al voluntariarului“ la un cunoscut colegiu ieşean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

(FOTO) Inedit „Târg al voluntariarului“ la un cunoscut colegiu ieşean

GALERIE
targ racovita (28)targ racovita (29)targ racovita (30)
 • targ racovita (28)
 • targ racovita (29)
 • targ racovita (30)
- +

Peste 300 de elevi de la „Racoviţă“ au căutat răspunsul la întrebarea „Ce putem învăţa dacă ne dedicăm timpul activităţilor de voluntariat al diferitelor organizaţii?“

Peste 300 de elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă“ din Iaşi au învăţat ieri despre importanţa voluntariatului, a campaniilor umanitare, dar şi a activităţilor extra­şcolare cu rol educativ. Evenimentul, care a constat într-un „târg“ al ONG-urilor, a cuprins o prezentare despre voluntariat în general, despre impactul pe care o are implicarea în activităţi sociale, dar şi despre ceea ce elevii pot învăţa dacă îşi dedică timpul activităţilor de vo­luntariat al diferitelor organizaţii. În cadrul „târgului“, care a avut loc în curtea interioară a colegiului, au participat 12 ONG-uri invitate.

Astfel, elevii au putut afla mai multe despre activităţile pe care le desfăşoară fie­care organizaţie, despre evenimentele şi campaniile pe care le-au organizat în decursul timpului, dar şi ce anume pot să facă concret dacă se vor înscrie ca membri în asociaţii. „Am organizat acest eveniment cu dorinţa ca elevii să devină mai buni şi să se implice în activităţile de voluntariat. Am considerat că este mai relevant şi mai convingător ca reprezentanţi ai ONG-urilor să le vorbească elevilor despre importanţa vo­luntariatului. Evenimentul este dedicat elevilor din clasele VII-XI, aceştia putând să afle ce poate oferi fiecare organizaţie direct de la reprezentanţii acestora“, a punctat Cornelia Chelariu, unul dintre profesorii organizatori.

Una dintre principalele atracţii a fost standul Aero­clubului României, filiala Iaşi, care a venit cu o serie de machete de avioane, dar şi cu drone. Elevii s-au înghesuit să afle ce anume trebuie să facă ca să devină membri, dar şi care este bugetul minim pentru realizarea unei machete. Eugen Ciurariu, instructor de aeromodelism la Aeroclub, a subliniat importanţa pe care implicarea în activităţi extraşcolare o are în dezvoltarea personală a unui elev. „Elevii sunt motivaţi să folosească internetul pentru a se documenta pentru pasiunile pe care le au, iar acest lucru îi îndepărtează de site-uri care le-ar putea fi dăunătoare. Iar aeromodelingul îi poate ajuta la şcoală, pentru că în realizarea unei machetei trebuie să faci tot felul de calcule matematice, iar această pasiune le poate aduce beneficii la ore“, a specificat el. Printre organizaţiile şi ONG-urile care au participat la târg se numără Crucea Roşie, „Cercetaşii României“, „Star of Hope“, „Salvaţi Copiii“ etc.  
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.