anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

(FOTO) Inedit „Târg al voluntariarului“ la un cunoscut colegiu ieşean

GALERIE
targ racovita (28)targ racovita (29)targ racovita (30)
 • targ racovita (28)
 • targ racovita (29)
 • targ racovita (30)
- +

Peste 300 de elevi de la „Racoviţă“ au căutat răspunsul la întrebarea „Ce putem învăţa dacă ne dedicăm timpul activităţilor de voluntariat al diferitelor organizaţii?“

Peste 300 de elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă“ din Iaşi au învăţat ieri despre importanţa voluntariatului, a campaniilor umanitare, dar şi a activităţilor extra­şcolare cu rol educativ. Evenimentul, care a constat într-un „târg“ al ONG-urilor, a cuprins o prezentare despre voluntariat în general, despre impactul pe care o are implicarea în activităţi sociale, dar şi despre ceea ce elevii pot învăţa dacă îşi dedică timpul activităţilor de vo­luntariat al diferitelor organizaţii. În cadrul „târgului“, care a avut loc în curtea interioară a colegiului, au participat 12 ONG-uri invitate.

Astfel, elevii au putut afla mai multe despre activităţile pe care le desfăşoară fie­care organizaţie, despre evenimentele şi campaniile pe care le-au organizat în decursul timpului, dar şi ce anume pot să facă concret dacă se vor înscrie ca membri în asociaţii. „Am organizat acest eveniment cu dorinţa ca elevii să devină mai buni şi să se implice în activităţile de voluntariat. Am considerat că este mai relevant şi mai convingător ca reprezentanţi ai ONG-urilor să le vorbească elevilor despre importanţa vo­luntariatului. Evenimentul este dedicat elevilor din clasele VII-XI, aceştia putând să afle ce poate oferi fiecare organizaţie direct de la reprezentanţii acestora“, a punctat Cornelia Chelariu, unul dintre profesorii organizatori.

Una dintre principalele atracţii a fost standul Aero­clubului României, filiala Iaşi, care a venit cu o serie de machete de avioane, dar şi cu drone. Elevii s-au înghesuit să afle ce anume trebuie să facă ca să devină membri, dar şi care este bugetul minim pentru realizarea unei machete. Eugen Ciurariu, instructor de aeromodelism la Aeroclub, a subliniat importanţa pe care implicarea în activităţi extraşcolare o are în dezvoltarea personală a unui elev. „Elevii sunt motivaţi să folosească internetul pentru a se documenta pentru pasiunile pe care le au, iar acest lucru îi îndepărtează de site-uri care le-ar putea fi dăunătoare. Iar aeromodelingul îi poate ajuta la şcoală, pentru că în realizarea unei machetei trebuie să faci tot felul de calcule matematice, iar această pasiune le poate aduce beneficii la ore“, a specificat el. Printre organizaţiile şi ONG-urile care au participat la târg se numără Crucea Roşie, „Cercetaşii României“, „Star of Hope“, „Salvaţi Copiii“ etc.  
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.