(FOTO) Inedit „Târg al voluntariarului“ la un cunoscut colegiu ieşean

vineri, 19 mai 2017, 01:50
2 MIN

Peste 300 de elevi de la „Racoviţă“ au căutat răspunsul la întrebarea „Ce putem învăţa dacă ne dedicăm timpul activităţilor de voluntariat al diferitelor organizaţii?“

Peste 300 de elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă“ din Iaşi au învăţat ieri despre importanţa voluntariatului, a campaniilor umanitare, dar şi a activităţilor extra­şcolare cu rol educativ. Evenimentul, care a constat într-un „târg“ al ONG-urilor, a cuprins o prezentare despre voluntariat în general, despre impactul pe care o are implicarea în activităţi sociale, dar şi despre ceea ce elevii pot învăţa dacă îşi dedică timpul activităţilor de vo­luntariat al diferitelor organizaţii. În cadrul „târgului“, care a avut loc în curtea interioară a colegiului, au participat 12 ONG-uri invitate.

Astfel, elevii au putut afla mai multe despre activităţile pe care le desfăşoară fie­care organizaţie, despre evenimentele şi campaniile pe care le-au organizat în decursul timpului, dar şi ce anume pot să facă concret dacă se vor înscrie ca membri în asociaţii. „Am organizat acest eveniment cu dorinţa ca elevii să devină mai buni şi să se implice în activităţile de voluntariat. Am considerat că este mai relevant şi mai convingător ca reprezentanţi ai ONG-urilor să le vorbească elevilor despre importanţa vo­luntariatului. Evenimentul este dedicat elevilor din clasele VII-XI, aceştia putând să afle ce poate oferi fiecare organizaţie direct de la reprezentanţii acestora“, a punctat Cornelia Chelariu, unul dintre profesorii organizatori.

Una dintre principalele atracţii a fost standul Aero­clubului României, filiala Iaşi, care a venit cu o serie de machete de avioane, dar şi cu drone. Elevii s-au înghesuit să afle ce anume trebuie să facă ca să devină membri, dar şi care este bugetul minim pentru realizarea unei machete. Eugen Ciurariu, instructor de aeromodelism la Aeroclub, a subliniat importanţa pe care implicarea în activităţi extraşcolare o are în dezvoltarea personală a unui elev. „Elevii sunt motivaţi să folosească internetul pentru a se documenta pentru pasiunile pe care le au, iar acest lucru îi îndepărtează de site-uri care le-ar putea fi dăunătoare. Iar aeromodelingul îi poate ajuta la şcoală, pentru că în realizarea unei machetei trebuie să faci tot felul de calcule matematice, iar această pasiune le poate aduce beneficii la ore“, a specificat el. Printre organizaţiile şi ONG-urile care au participat la târg se numără Crucea Roşie, „Cercetaşii României“, „Star of Hope“, „Salvaţi Copiii“ etc.  
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii