anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

FOTO: Interzis virajul la stânga pe bulevardul Păcurari pentru fluidizarea traficului

GALERIE
Coada masini Pacurari, trafic Iasi (1)Coada masini Pacurari, trafic Iasi (2)Coada masini Pacurari, trafic Iasi (3)Coada masini Pacurari, trafic Iasi (4)Coada masini Pacurari, trafic Iasi (5)Coada masini Pacurari, trafic Iasi (6)Coada masini Pacurari, trafic Iasi (7)
 • Coada masini Pacurari, trafic Iasi (1)
 • Coada masini Pacurari, trafic Iasi (2)
 • Coada masini Pacurari, trafic Iasi (3)
 • Coada masini Pacurari, trafic Iasi (4)
 • Coada masini Pacurari, trafic Iasi (5)
 • Coada masini Pacurari, trafic Iasi (6)
 • Coada masini Pacurari, trafic Iasi (7)
- +

Principala arteră de acces în Iaşi, atât din vestul oraşului, cât şi din majoritatea judeţelor vecine, pare a fi paralizată la orele de vârf de funcţionarea defectuoasă a semafoarelor. După o serie de dispute cu un consilier de opoziţie, primarul a propus interzicerea unor viraje la stânga pe această arteră. „Acestea dau semafoarele peste cap“, motivează primarul Mihai Chirica.

Primăria testează la maximum nervii şoferilor care tranzitează zilnic bulevardul Păcurari. Traficul din zonă a fost dat peste cap încă de la inaugurarea pasajului Băncilă şi a fost complicat şi mai tare de da­rea în funcţiune a „semafoarelor in­teligente“, care încă nu au fost sincronizate. Zilnic, în diferite mo­mente ale zilei, şi în special di­mi­neaţa, cozile se desfăşoară de multe ori de la intersecţia cu pasajul Băncilă şi până la intersecţia Moara de Foc, iar cele în sens invers fiind încă şi mai mari.

Cea mai gravă problemă

Cea mai mare problemă din zonă este lipsa de sincronizare a semafoarelor, spun şoferii. De exemplu, pe sensul de ieşire din oraş, roşul apare consecutiv la ulti­mele patru intersecţii semaforizate la interval de 6 secunde fiecare, în timp ce pentru a parcurge distanţa de la unul la altul este nevoie de 12-15 secunde. Şoferii ar putea înţelege o astfel de „nedreptate“ pe acest sens, dacă pe celălalt sens ar exista sincronizare. Experienţa în teren arată însă că nici vorbă de aşa ceva, semafoarele părând a func­ţiona fără legătură între ele.

De altfel, în ultima şedinţă a Consiliului Local, problema semafoarelor din Păcurari a fost adusă în discuţie şi de către consilierul liberal Tudor Dornean.

„Aş vrea să atrag aten­ţia asupra semafoarelor din Păcu­rari. Nu ştiu dacă sunt inteligente sau nu, dar vreau să vă zic, domnule primar, că din opt semafoare care sunt montate acum între rond Păcurari şi Petru Poni pe doar trei le-am prins pe culoarea verde, anume la Kaufland, cel din dreptul drumului spre Cimitirul Evreiesc şi cel de la Poştă. Restul de cinci le-am prins pe culoarea roşie, parcă sunt setate în special să te facă să aştepţi“, a spus Dornean.

În primă fază, în stilul său caracteristic, primarul Mihai Chirica a răspuns ironic, spunând că „(semafoarele, n.r.) sunt inte­ligente că v-au descoperit“.

Do­rnean a continuat, afirmând că Pă­cu­rariul este principalul bulevard de acces din zona de vest a oraşului şi din judeţele vecine. Primarul a dat, în final, o replică la obiect, fără a mai face ironii.

O mică tamponare blochează tot

„Pe Păcurari vor fi introduse în Comisia de circulaţie câteva mă­suri. În primul rând vom in­ter­zice virajele de stânga, cele care blochează fluditatea circulaţiei şi care, practic, dau semafoarele pes­te cap(...) Semafoarele funcţio­nează în regim sincronizat; inte­ligent trebuie să fie cel care le sincronizează, şi se-ntâmplă doar dacă este respectată şi conduita în trafic“, a comentat, pe un ton ceva mai serios, primarul Chirica.

Acum câteva săptămâni, în zilele în care a fost demolată clădirea de lângă AMRS, distanţe de câteva minute erau parcurse în peste cel puţin 20-30 minute. La fel s-a întâmplat şi ieri, când un incident rutier a dus la închi­derea pasajului Mihai Emi­nescu timp de circa 40 minute, pe sensul Păcurari - Fundaţie.

Prima dată, traficul a fost închis în jurul orei 8, imediat după ce a avut loc accidentul în care au fost implicate o salvare şi două maşini.

„Nu a existat niciun echipaj al Poliţiei Locale care să dirijeze circulaţia. Era doar un cetăţean, probabil de la Pri­mărie, care nu mai permitea accesul în pasaj. A fost nevoie de circa 20 de minute să pot trece de pasaj“, ne-a declarat ieri un şofer.

Ul­terior, la peste două ore de la incident, traficul în pasaj a fost din nou închis, pentru ca lucrători ai municipalităţii să cureţe resturile rămase de la accident.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.