anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESA

(FOTO) La Institutul Socola a fost inaugurat cel mai modern Compartiment de Neuropsihiatrie Infantilă din Regiunea de Nord-Est

GALERIE
NPI03NPI02NPI2NPI04NPI06
 • NPI03
 • NPI02
 • NPI2
 • NPI04
 • NPI06
- +

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași a inaugurat miercuri, 1 iunie, cel mai modern Compartiment de Neuropsihiatrie Infantilă din Regiunea de Nord-Est, destinat îngrijirii copiilor și adolescenților cu afecțiuni psihiatrice. Compartimentul are 20 de paturi, iar cheltuielile pentru renovarea și dotarea acestuia s-au ridicat la aproximativ 100.000 de euro.

Răspunzând nevoilor societății contemporane, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași a început un amplu proces de dezvoltare a capacității de tratare și îngrijire a copiilor și adolescenților cu afecțiuni psihiatrice, operațiune care necesită investiții substanțiale atât în renovarea clădirilor, cât și în asigurarea dotărilor necesare pentru creșterea aptitudinilor clinice în diagnosticul și managementul de specialitate. „România se confruntă în acest moment cu o creștere a numărului de minori cu tulburări de dezvoltare de atenție, precum și din spectrul autist; cu o creștere a numărului de cazuri de copii și adolescenți care consumă substanțe psihoactive (etnobotanice, droguri sau alcool) și cu o creștere a ratei de suicid sau ideație suicidară la copiii din familiile monoparentale (un părinte sau ambii sunt plecați în străinătate). În acest context, inaugurarea acestui Compartiment nu face altceva decât să demonstreze capacitatea de adaptare a Institutului la provocările venite din sfera afecțiunilor psihiatrice întâlnite la copii și adolescenți”, a declarat dr. Cristina-Elena Dobre, manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

Așadar, Compartimentul de Neuropsihiatrie Infantilă al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași funcționează de la 1 iunie într-un spațiu complet renovat, utilat și dotat la standarde înalte, specialiștii de aici beneficiind de cele mai moderne instrumente pentru diagnosticarea și tratamentul copiilor cu afecțiuni psihiatrice. „Acesta este primul pas în vederea înființării unei Secții de sine stătătoare, cu 25 de paturi și cu o linie de gardă care să răspundă prompt solicitărilor actuale. De asemenea, având în vedere și faptul că prevalența bolilor mintale la copilul și adolescentul din România ar putea deveni o povară asupra societății în ceea ce privește costurile economice în anii următori, considerăm că este foarte important să abordăm nevoile de sănătate mintală ale copiilor și adolescenților în prezent, altfel existând riscul ca aceste costuri să fie mult mai mari”, a mai spus dr. Cristina-Elena Dobre.

În prezent, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași tratează anual, în medie, 600 de copii și adolescenți cu afecțiuni psihiatrice.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.