(FOTO) La intrarea în Breazu, DJ282 a plecat din nou la vale din cauza canalizării unui bloc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

(FOTO) La intrarea în Breazu, DJ282 a plecat din nou la vale din cauza canalizării unui bloc

GALERIE
drum rupt surpat breazu (1)drum rupt surpat breazu (2)drum rupt surpat breazu (3)drum rupt surpat breazu (4)drum rupt surpat breazu (5)drum rupt surpat breazu (6)
 • drum rupt surpat breazu (1)
 • drum rupt surpat breazu (2)
 • drum rupt surpat breazu (3)
 • drum rupt surpat breazu (4)
 • drum rupt surpat breazu (5)
 • drum rupt surpat breazu (6)
- +

O porţiune de aproximativ 10 metri din Drumul Judeţean 282 s-a surpat la intrarea în localitatea Breazu, dinspre Iaşi. Cei din partea locului au renunţat să mai numere de câte ori pământul a luat-o la vale în ultimii ani, mai precis de când în zona respectivă s-a construit un bloc de locuinţe. Construcţia cu nu mai puţin de şase niveluri a fost prevăzută cu o conductă de canalizare ce subtraversează drumul care se surpă periodic.

„Drumul este semnalizat corespunzător. Luni ne vedem cu cei de la ISU. Avem deja o soluţie tehnică şi mai rămâne să vedem dacă putem să luăm bani pe calamităţi (la urgenţă, n.r.) pentru reparaţii sau dacă va trebui să aşteptăm până la jumătatea lunii să luăm finanţare“, ne-a declarat Sorin Babliuc, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. La şedinţa CJ de la sfârşitul lunii noiembrie 2017, Romeo Vatră, liderul consilierilor liberali, a atras atenţia asupra unui incident similar petrecut astă-toamnă pe aceeaşi secţiune de drum de la Breazu. „Nu mai durează mult până când o să avem o mare problemă cu traficul rutier“, afirma el atunci. La acel moment, situaţia a fost rezolvată punctual de către cei de la Drumuri Judeţene. Vicepreşedintele CJ, Romeo Olteanu, i-a răspuns în şedinţa respectivă că situaţia se va remedia odată cu construirea axei rutiere Iaşi - Suceava.

Ieri, Romeo Vatră a insistat că drumul „se află într-o stare de calamitate“, atât din cauza alunecării de teren, cât şi a gropilor care au apărut. „Nu se poate aştepta până când se reabilitează prin fondurile UE, trebuie ca atât DJADP, cât şi executivul CJ să identifice surse de finanţare şi să repare urgent acest drum“, a avertizat Romeo Vatră, adăugând că grupul consilierilor liberali va susţine demersul. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.