FOTO: Locuitorii din Valea Lupului îşi riscă zilnic viaţa din cauza lipsei unei pasarele
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

FOTO: Locuitorii din Valea Lupului îşi riscă zilnic viaţa din cauza lipsei unei pasarele

GALERIE
pietoni2pietonipietoni1pietoni3
 • pietoni2
 • pietoni
 • pietoni1
 • pietoni3
- +

Reeprezentanţii Asociaţiei de Protecţia Rutieră WorldStreet atrag atenţia autorităţilor că localnicii şi numai traversează în continuare în zona Antibiotice riscându-şi viaţa chiar dacă accesul a fost blocat cu parapeţi. Oamenii care locuiesc acolo nu au cum să ajungă la staţia de autobuz care este peste drumul european, în siguranţă, din cauză că nu au la îndemână o pasarelă.

“Autorităţile au blocat accesul localnicilor din Valea Lupului către staţia de autobuz cu parapeţi. Oamenii sar peste ele sau le ocolesc. De ce nu înteleg instituţiile că este nevoie de o pasarelă?

Noaptea trecută, angajaţii DRDP Iaşi au montat parapeti din beton pe vârful dealului Antibiotice, la solicitarea Poliţiei Rutiere Iaşi. Au fost puşi parapeţi pâna la Arabesque, aproape de Metro. Măsura s-a dorit pentru evitarea accidentelor rutiere, avându-se în vedere viteza mare cu care se circulă pe drumul european.

Numai ca localnicii care locuiesc la blocurile de pe partea dreaptă a drumului, spre Leţcani, s-au pricopsit cu un obstacol în plus însă au găsit soluţia de a traversa: sar peste parapet sau îl ocolesc. Ocolirea parapetului durează un minut, după cum ne-a arătat un părinte cu fiul său de câţiva anişori. Cei doi au reuşit să traverseze printre maşinile care circulau în viteză.

Soluţia construirii unor pasarele in Valea Lupului a fost abandonată de către autorităţi în favoarea unor refugii pietonale construite pe mijlocul drumului (ca la Popas Păcurari), cu treceri de pietoni. Localnicii din zona Antibiotice ar urma să traverseze drumul european la aproximativ un kilometru jumătate distanţă”, scriu reprezentanţii Asociaţiei de Protecţia Rutieră WorldStreet pe contul de Facebook.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.