anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

FOTO: Luminatul public, devenit realitate la Plugari

GALERIE
plugari2plugariplugari1luminat public Plugari (4)
 • plugari2
 • plugari
 • plugari1
 • luminat public Plugari (4)
- +

Comuna ieșeană Plugari este, începând de săptămâna aceasta, luminată pe timp de noapte în urma unei investiții de la bugetul local de 540.000 lei. Un număr de 600 de lămpi a fost montat pe stâlpii comunei așa cum anunță pe pagina sa de Facebook, primarul comunei, Paul Mursa: 

”După cum se poate observa, comuna noastră se lumineaza!

Am optat pentru amplasarea a câte o lampâ tip LED pe fiecare stâlp de iluminat din comuna noastră. Știu, nu vom acoperi totul, întrucât achiziția din acest an vizează montarea a 600 de lămpi, în vreme ce numărul de stâlpi este de 750. Însă vă anunț de pe acum că restul se află deja în planul de investiții din anul următor! Nu a fost ușor, iar negocierile cu firma au fost la sânge. Suntem una dintre puținele comune din întreg județul care are iluminat stradal din stâlp în stâlp! 

Am o satisfacție imensă să văd cum, în sfârșit, acest proiect se realizeaza, mai ales în condițiile în care de-a lungul unui an, anumiți funcționari din primărie au încercat prin diverse tertipuri demne de alte vremuri, să împiedice această importantă investiție pentru comunitatea noastră!

Valoarea lucrarilor este de aproximativ 540000 lei ,si,este finantata exclusiv de la bugetul local!

Mai jos, aveti fotografii din satele Plugari si Borosoaia ,urmand ca in maxim doua saptamani sa finalizam lucrarile in toata comuna!

Sa auzim de bine!” a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

sursa : pagina Facebook Paul Mursa

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.