(FOTO) Mâine începe Festivalul Afterhills: 101 trupe şi artişti vor cânta pe patru scene
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

(FOTO) Mâine începe Festivalul Afterhills: 101 trupe şi artişti vor cânta pe patru scene

Participanţii au la dispoziţie 25 de hectare.

GALERIE
afterhills43afterhills42afterhills19afterhills27afterhills29afterhills1afterhills2afterhills3afterhills4afterhills5afterhills6afterhills7afterhills8afterhills9afterhills10afterhills11
 • afterhills43
 • afterhills42
 • afterhills19
 • afterhills27
 • afterhills29
 • afterhills1
 • afterhills2
 • afterhills3
 • afterhills4
 • afterhills5
 • afterhills6
 • afterhills7
 • afterhills8
 • afterhills9
 • afterhills10
 • afterhills11
- +

Pregătirile pentru Festivalul After­hills sunt pe ultima sută de metri, iar organizatorii realizează deja ultimele detalii pentru evenimentul care ur­mează să înceapă încă de vinerea aceasta. De la cele 50 de trupe cu care încheiaseră un contract la primele ieşiri în presă, în acest moment sunt anunţate 101 trupe şi artişti care vor concerta pe cele patru scene amenajate. 

Partici­panţii au la dispoziţie 25 de hectare de teren pe care să danseze, să asculte muzică, să se relaxeze sau să aleagă dintre cei mai bine de 20 de agenţi comerciali unde să ia masa. „Sunt elemente construite special pentru noi în zona de food. Au fost agenţi economici care au vrut iniţial să vină doar cu un cort, dar când au văzut ce construim aici, au zis nu, şi au creat fel de fel de structuri pe care le-au creat special pentru Afterhills, şi vor fi folosite pentru prima dată la noi“, a precizat Ovi­diu Biber, unul dintre organizatori. Organizatorii anunţă un festival amplu, destinat tuturor vârstelor, cu genuri muzicale diverse şi activităţi care să-i ţină pe cei prezenţi pe parcursul întregii zile. „Noi am început acest festival cu 50 de artişti şi trei scene mari, iar acum am crescut şi am ajuns la 101 artişti şi patru scene mari. S-au îm­părţit aceste nume pe fiecare zi, fiind foarte multe momente de entertainment şi surprize, pentru toate categoriile de vârstă. Practic, de la intrarea în festival, de dimineaţă, participanţii vor avea ce face. La orice oră se vor întâmpla foarte, foarte multe acţiuni“, a mai precizat Ovidiu Biber.

Pentru desfăşurarea în cele mai bu­ne condiţii, terenul a fost stropit împo­triva insectelor de patru ori, iar ris­curile de a fi muşcat de căpuşe sau păianjeni nu există. „Pe timpul zilei vom avea o intesă activitate pentru familiile care vor veni, pentru copii, pentru tineri, pentru oamenii care vor să iasă din casă şi să facă o plimbare. Cu siguranţă, oamenii care vor veni aici la festival vor dori ca acest festival să nu se termine“, a mai specificat Ovidiu Biber.
 
 
Cei care nu şi-au luat încă bilete, acestea pot fi achiziţionate atât online, de pe site-ul evenimentului, dar şi din diferite locuri din Iaşi, baruri şi cafenele din oraş, principalul loc fiind însă Atriumul din Palas unde pot beneficia şi de diferite reduceri sau oferte. De asemenea, aceleaşi oferte pot fi găsite la caravana care va circula în această perioadă prin oraş.
 
 
Festivalul Afterhills propune nume­roase nume importante ale muzicii, atât artişti români cunoscuţi, dar şi nume celebre la nivel internaţional. Vineri vor putea fi ascultaţi Gojira şi Bob Sinclar, sâmbătă John Newman, iar duminică ATB, dar acestea sunt doar o mică parte dintre cei care vor cânta pe durata celor trei zile.
 
 
Pe lângă muzică, participanţii se vor bucura şi de artă plastică. Astfel, sunt pregătite 25 de lucrări ale unor artişti apreciaţi, care vor fi expuse în zona de artă, însă vor fi realizate lucrări şi pe durata desfăşurării festivalului. De asemenea, spectatorii au şansa de a participa la o mică lucrare împreună cu artiştii, iar aceasta poate fi luată acasă drept suvenir. „Vor fi create lucrări în timp real, iar oamenii vor putea să vadă cum se realizează acestea. Este interesant să vezi un artist la lucru, să vii din când în când să vezi ce lucrează şi unde vrea să ajungă. De asemenea, lucrările care vor fi create în cadrul festivalului vor fi scoase la licitaţie, iar banii îi vom dona asociaţiei Pro Ruralis care sprijină copiii inteligenţi din zonele rurale pentru ca aceştia să aibă şansa la o educaţie aşa cum merită“, a declarat organizatorul.
 
 
Un detaliu care va completa ima­ginea generală a evenimentului este şi faptul că organizatorii au montat litere care formează numele festivalului pe dealul dinspre Miroslava, după mo­delul de la Hollywood. Accesul la festival se va face doar pe intrarea dinspre Miroslava, accesul din partea centrului comercial Era fiind destinată doar VIP-urilor. De asemenea, sunt amenajate 4.000 de locuri de parcare, însă organizatorii îndeamnă participanţii să vină cu mijloacele de transport în comun, care vor sosi la fiecare jumătate de oră, transportul fiind gratuit.
 
 
În cadrul festivalului sunt implicaţi aproximativ 600 de voluntari, care au fost instruiţi de către reprezentanţii companiei ieşene Iaşisting. Astfel, aceştia sunt pregătiţi să intervină atât în cazurile în care cineva are nevoie de prim ajutor, dar şi dacă se întâmplă se izbucnească vreun incendiu. De asemenea, vor exista în diferite locuri extinctoare oferite de aceeaşi companie.  
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.