FOTO: Mâini mânjite după atingerea portierei şi pantofi maro. Iaşi - capitala glodului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

FOTO: Mâini mânjite după atingerea portierei şi pantofi maro. Iaşi - capitala glodului

GALERIE
noroi in iasi, foto dan luca (1)noroi in iasi, foto dan luca (2)noroi in iasi, foto dan luca (3)noroi in iasi, foto dan luca (4)noroi in iasi, foto dan luca (5)noroi in iasi, foto dan luca (6)noroi in iasi, foto dan luca (7)noroi in iasi, foto dan luca (8)noroi in iasi, foto dan luca (9)noroi in iasi, foto dan luca (10)noroi in iasi, foto dan luca (11)noroi in iasi, foto dan luca (12)noroi in iasi, foto dan luca (13)noroi in iasi, foto dan luca (14)
 • noroi in iasi, foto dan luca (1)
 • noroi in iasi, foto dan luca (2)
 • noroi in iasi, foto dan luca (3)
 • noroi in iasi, foto dan luca (4)
 • noroi in iasi, foto dan luca (5)
 • noroi in iasi, foto dan luca (6)
 • noroi in iasi, foto dan luca (7)
 • noroi in iasi, foto dan luca (8)
 • noroi in iasi, foto dan luca (9)
 • noroi in iasi, foto dan luca (10)
 • noroi in iasi, foto dan luca (11)
 • noroi in iasi, foto dan luca (12)
 • noroi in iasi, foto dan luca (13)
 • noroi in iasi, foto dan luca (14)
- +

Noroaiele şi bălţile au invadat cartierele Iaşului. Topirea zăpe­zilor a transformat unele zone ale oraşului în câmpuri de luptă, nervii ieşenilor fiind întinşi la maximum.

Unele străzi au fost înecate în noroi, pe altele au apărut gropi adânci, iar pe trotuare aproape că nu se poate circula. Situaţia a fost favorizată în primul rând de lucrările de intervenţie pe domeniul public care au fost „îngheţate“ odată cu scăderea temperaturilor. După retragerea zăpezilor, în zona unor şantiere din cartiere precum Tă­tăraşi, Canta, Păcurari, Podu Roş sau Mircea cel Bătrân, străzile şi trotuarele au devenit impracticabile.

Nu doar pietonii sunt revoltaţi de situaţie, ci şi ieşenii care obişnuiesc să circule cu bicicleta. „E suficient să mergi 200 m cu bicicleta inclusiv în centrul Iaşului pe I.C. Brătianu pentru a trebui să-ţi speli încălţămintea la destinaţie. Se lansează o nouă modă, cea a în­călţărilor cenuşii. Aceeaşi situaţie o găsim şi pe drumurile naţionale care trec prin municipiu, bulevardul Tu­dor Vladimirescu, iar pe Primă­verii, lângă depou, trotuarele sunt acoperite cu centimetri buni de noroi“, a spus Alex D., un ieşean nemulţumit de lipsa de intervenţie a autorităţilor.

Reacţia Primăriei: „Dăm amenzi în fiecare zi“

Oficialii municipalităţii au declarat ieri că situaţia este cu­noscută la nivelul Primăriei, dar singura măsură anunţată constă în sancţionarea companiilor sau operatorilor care nu au respectat termenele de execuţie a lucrărilor efectuate pe domeniul public. „În fiecare zi ajung la noi procese-verbale privind sancţiona­rea celor care intervin pe domeniul public. Într-adevăr, starea vremii a accentuat acest feno­men, iar noi vom continua să apli­căm amenzi dacă vedem re­aua-voinţă. Acolo unde se vede că vrea să repare şi a fost con­diţionat de starea vremii, îi lă­săm un timp să refacă după care intervenim dacă acest lucru nu se întâmplă. Nu putem bloca investiţii“, a spus viceprimarul.

Potrivit acestuia, anul trecut s-au aplicat amenzi de peste 400.000 lei pentru faptul că nu a fost refăcut domeniul public după astfel de intervenţii. „O mare parte din aceste sancţiuni au fost aplicate, din păcate, operatorului ApaVital. Nu o spunem cu satisfacţie, dar aceasta a fost realitatea“, a conchis Chirica.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.