FOTO: Modern Centru de Învăţare, inaugurat azi între T5 şi T6, în „Tudor“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO: Modern Centru de Învăţare, inaugurat azi între T5 şi T6, în „Tudor“

Valoarea proiectului, implementat cu bani de la Banca Mondială, este de 250.000 euro.

GALERIE
remedium 3 tuiasi t5-t6 (2)
  • remedium 3 tuiasi t5-t6 (2)
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) va inaugura astăzi un spaţiu ultramodern de învăţare, valoarea proiectului fiind de aproximativ 250.000 de euro. 

Festivitatea va avea loc de la ora 14, Centrul de Învăţare REMEDIUM - TUIASI, proiect finanţat cu fonduri asigurate de Banca Mondială, fiind amenajat la parterul căminelor T5-T6 din Campusul „Tudor Vladimirescu“. Centrul de învăţare este prevăzut cu trei încăperi: una pentru activităţi dedicate învăţării şi predării, un spaţiu tip sală de lectură, care poate fi folosit şi ca o sală de training şi consiliere în grup, dar şi o sală de consiliere individuală. De asemenea, spaţiul este dotat şi cu zece staţii de calculator moderne pe care sunt încărcate cele mai avansate softuri existente de proiectare şi desenare, destinate în principal studenţilor de anul I. La dispoziţia studenţilor va fi pusă şi o bibliotecă fizică ce conţine publicaţii, cărţi, manuale din străinătate pe diferite domenii şi vor fi instalate şi o serie de standuri demonstrative pentru înţelegerea diverselor feno­mene fizice.

„Proiectul are durata de trei ani, lucrăm de aproape un an la acest centru modern de învăţare, şi timp de doi ani, de acum încolo, se vor desfăşura activităţi remediale, de consiliere şi dezvoltare personală. Ne dorim ca, pe măsură ce timpul trece, să fie utilizat de un număr cât mai mare de studenţi din primul an, fiindcă miza acestor proiecte de tip ROSE este reducerea abandonului şcolar pentru tinerii din anul I“, a declarat prorectorul Neculai Seghedin. La festivitatea de inaugurare va fi prezentă şi o delegaţie a Băncii Mondiale. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

DNA

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.