FOTO: Peste 16.000 de ieşeni au semnat pentru schimbarea Constituției. „Fără penali”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

FOTO: Peste 16.000 de ieşeni au semnat pentru schimbarea Constituției. „Fără penali”

GALERIE
Fara penali Iasi (1)
  • Fara penali Iasi (1)
- +

Ieri, actori ai scenei teatrale din Iaşi au venit la cortul special instalat în Piaţa Unirii ca să-i încurajeze atât pe cei doi voluntari nevăzători, cât şi pe cetăţenii care doresc modificarea Constituţiei.

Campania „Fără penali”, care urmăreşte strângerea de semnături pentru modificarea Constituţiei în aşa fel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată ocupa funcţii publice, a primit ieri sprijinul mai multor actori ieşeni. Emil Coşeru, Ada Lupu, Doru Aftanasiu şi Oana Sandu au vorbit pe rând lângă cei doi ocupanţi (nevăzători) ai cortului instalat în Piaţa Unirii, unde trecătorii se pot opri pentru câteva secunde să semneze iniţiativa cetăţenească de modificare a legii fundamentale.

Actorii au subliniat că nu fac politică şi că nu ţin cu un partid sau altul, dar au cerut o reprezentare la nivelul Guvernului şi al conducerii Parlamentului conformă cu imaginea pe care trebuie să o aibă România.

Degradarea de la o zi la alta, absenţa oricărui progres – ba, dimpotrivă, distrugerea continuă la toate nivelurile – conducerea „agramată” a Guvernului au fost câteva motive invocate de cei prezenţi pentru semnarea iniţiativei.

Cosette Chichirău, de la USR, partidul care asigură logistica acestei campanii prelungite, s-a arătat oprimistă că se vor strânge cele 500.000 de semnături necesare şi i-a îndemnat pe toţi cei care vor o asemenea schimbare în bine să participe la campanie punându-şi numele alături de cele strânse deja. La nivelul judeţului, până ieri, listele totalizau peste 16.000 de semnături.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.