FOTO Podul din Tudor, în pericol mare de prăbuşire? Era similar celui din tragedia din Italia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO Podul din Tudor, în pericol mare de prăbuşire? Era similar celui din tragedia din Italia

GALERIE
bd tudor vladimirescu d
  • bd tudor vladimirescu d
- +

Asta a spus ieri primarul la finalul reabilitării. El nu a menţionat şi motivul pentru care nu a spus nimic până acum 

Primăria a repus în funcţiune calea de rulare pentru tramvaie din Tudor Vladimirescu, după ce au fost finalizate lucrările de modernizare. Tronsonul a fost inaugurat de primarul Mihai Chirica printr-o deplasare cu tramvaiul pe ruta Târgu Cucu - bld. Tudor Vladimirescu - rond Baza 3 şi retur.

Edilul-şef al Iaşului a vorbit ieri despre mai multe „piedici” majore şi a dezvăluit starea precară în care se afla podul Tudor Vladimirescu, obiectiv reabilitat prin intermediul proiectului. „Podul a fost un argument forte în a obţine finanţarea europeană. Podul T. Vladimirescu, acum pot să vorbesc, era într-un real pericol de prăbuşire: a fost construit exact după soluţia tehnică a podului care s-a prăbuşit în Italia şi care a dus la victime omeneşti. Imediat după prăbuşirea acelui pod, am făcut expertiza tehnică şi s-a demonstrat că suferea exact din condiţiile care au dus la prăbuşirea podului din Italia, motiv pentru care l-am introdus urgent într-un program de reabilitare şi consolidare. Ataşat acestui pod am venit şi cu liniile de tramvai”, a declarat primarul Chirica.
 El a adăugat că, înainte de începerea lucrărilor la pod cu fonduri UE, Primăria a realizat câteva intervenţii la structura de rezistenţă, după efectuarea expertizei, pentru a asigura o siguranţă în exploatare. Lucrările s-au desfăşurat în perioada martie - decembrie 2020 şi au fost executate de asocierea de firme Conest - Mari Vila.

De asemenea, în cursul primăverii viitoare, pe bulevardul Tudor Vladimirescu vor fi amenajate și piste de circulație protejată pentru biciclete.

 Aceeaşi asociere lucrează şi în cazul celorlalte patru tronsoane de cale de rulare din oraş, fondurile necesare fiind asigurate de Uniunea Europeană. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 25 milioane euro, în condiţiile în care din aceşti bani este finanţată şi achiziţia a şapte tramvaie noi
Pentru a asigura fluența circulației mijloacelor de transport public, conducerea Primăriei Municipiului Iași face apel la șoferi să nu folosească în mod abuziv banda dedicată și nici să nu oprească sau să staționeze pe prima bandă!


Traseul de tramvai cu numărul 8 și cele de autobuz cu numerele 42, 43, 43c, 46 și 47 deservesc o comunitate de aproximativ 12.000 de studenți, iar în fiecare oră peste 2.500 de călători folosesc aceste mijloace de transport public.

Sursa FOTO: pagina de Facebook Primăria Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.