FOTO: Proiect inedit la BCU: expoziţie virtuală ce împleteşte filosofia şi Facebook-ul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

FOTO: Proiect inedit la BCU: expoziţie virtuală ce împleteşte filosofia şi Facebook-ul

Opere filosofice de amploare vor fi prezentare pe reţelele sociale, cu date inedite u prima „expoziţie virtuală“: Eminescu – filosof

GALERIE
carti BCU eminescucarti BCU eminescu2carti BCU eminescu3carti BCU eminescu4
 • carti BCU eminescu
 • carti BCU eminescu2
 • carti BCU eminescu3
 • carti BCU eminescu4
- +

Inedit proiect la Filiala de Filosofie a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi: responsabilii de aici încearcă să atragă public nou către scriitorii şi filosofii consacraţi prezentându-le lunar opera aflată în depozite sub forma unei expoziţii virtuale. Bibliotecarii fotografiază pe colecţii, pe domenii, operele scriitorilor şi le postează pe Facebook, având asigurată şi o vitrină mai mică cu cele mai reprezentative lucrări aflate în colecţia bibliotecii.

Spre exemplu, luna aceasta va fi dedicată poetului Mihai Eminescu, iar expoziţia virtuală este deja distribuită pe Facebook, fiind amenajată şi vitrina cu lucrările acestuia. „Am încercat să cuprindem toate cărţile care se găsesc la noi la Filiala de Filosofie în expoziţia virtuală, dar avem şi o vitrină în care am selectat doar câteva cărţi, pentru că spaţiul expoziţional este limitat. Am selectat ce am considerat că ar fi mai reprezentativ pentru opera lui“, a declarat Nicoleta Ducă, cea care a coordonat expoziţia. Aceasta a mai precizat şi faptul că încearcă, de fiecare dată, la fiecare expoziţie, să scoată în evidenţă şi componente neştiute despre autorii respectivi. În cazul acesta, se încearcă scoaterea în evidenţă a activităţii de filosof a lui Mihai Eminescu.

„În general, acesta este privit ca fiind un mare poet, ceea ce este adevărat, dar poate fi privit şi ca un filosof. De aceea am prezentat opera lui sau cărţi despre opera lui mai mult pe partea de filosofie, de politică, inclusiv seria de articole pe care a scris-o, şi am încercat să prezentăm temele lui din filosofie“, a completat Nicoleta Ducă. Evenimentele dedicate lui Mihai Eminescu nu se limitează doar la această expoziţie, luna aceasta, la unitatea centrală a BCU, va fi organizată o expoziţie pe 15 ianuarie cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, urmând a avea loc şi o conferinţă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.