anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO: Puteți să vă cumpărați oale de la târgul „Cucuteni 5000”

GALERIE
Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (1)Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (2)Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (3)Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (4)Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (5)
 • Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (1)
 • Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (2)
 • Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (3)
 • Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (4)
 • Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (5)
- +

În perioada 23-25 iunie, în Parcul Copou din Iaşi este organizată cea de-a XXXV-a ediţie a Târgului naţional de ceramică „Cucuteni 5000”.

Scopul manifestării îl constituie cunoaşterea şi promovarea ceramicii tradiţionale din cele mai importante centre de olărit din ţară, având ca invitaţi meşteri olari din Republica Moldova și Ucraina.

La ediţia din acest an sunt prezenţi meşteri din: Bistriţa, Cătămărăşti Deal şi Dorohoi – Botoşani, Braniştea – Galaţi, Corund şi Miercurea Ciuc – Harghita, Schitu Stavnic – Voineşti, Iaşi, Baia Mare – Maramureş, Româna-Balş şi Vădastra – Olt, Marginea – Suceava, Horezu, Lungeşti şi Vlădeşti – Vâlcea, Măldăeni – Teleorman, precum și din Chişinău, Nisiporeni, Drochia, Iurceni – Republica Moldova și din regiunea Cernăuţi – Ucraina.

PROGRAM:

Vineri, 23 iunie
- ora 11.30 – deschiderea oficială a Târgului;
- orele 12.00 – 22.00 – desfacerea şi prezentarea produselor;

Sâmbătă, 24 iunie
- orele 8.00 – 22.00 – desfacerea şi prezentarea produselor;

Duminică, 25 iunie
- orele 8.00 – 21.00 – desfacerea şi prezentarea produselor;
- ora 21.00 – închiderea Târgului.

"Am participat astăzi la deschiderea celei de-a 35-a ediții a Târgului național de ceramică tradițională „Cucuteni – 5.000”. O cifră frumoasă, care face din acest adevărat festival al tradițiilor una dintre cele mai longevive manifestări de acest tip din țară. Mă gândesc că poate, un nume mai potrivit pentru manifestarea începută azi ar fi fost „Cucuteni – 7.000”, având în vedere faptul că această cultură datează din orizontul anilor 5.000 î.e.n., având deci o vechime de 7 ori milenară. Trebuie menționat că această cultură, unică în preistoria europeană, a fost descoperită pe meleagurile noastre, în apropierea satului Cucuteni, de un folclorist ieșean, Teodor Burada, acum mai bine de 130 de ani. Tocmai de aceea, nicăieri altundeva decât la Iași nu ar fi putut fi organizat un târg precum cel pe care îl deschidem astăzi. În târgul găzduit de frumosul parc al Copoului se împletesc armonios tradiția și contemporaneitatea. Trecutul și prezentul unui meșteșug la fel de vechi ca civilizația umană", a precizat prefectul Marian Șerbescu.

Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuma lui Pandele

Cătălin ONOFREI

Ciuma lui Pandele

Dar chiar sunt useriştii altfel decât ceilalţi? Au patru ani să ne convingă!

Filmuletul zilei

opinii

Ce facem acuma?...

Briscan ZARA

Ce facem acuma?...

Înţeleg atitudinea de învingător în alegeri a unui lider care se adresează doar echipei sale de campanie, în sensul că „munca voastră a dat roade şi am învins echipele celelalte”, dar nicidecum cu referire la câştigul unei funcţii în administraţie care e pur şi simplu un alt job, unul mai dificil chiar decât unul din privat.

Repede ochire asupra alegerilor locale

Mihai DORIN

Repede ochire asupra alegerilor locale

Hipnoza

Nichita DANILOV

Hipnoza

Brusc se auzi un râs în stânga noastră, care ne trezi la realitate. Râdea bătându-şi, în semn de triumf pumnii, Alleluieva, alături de compatriotul ei. „A fost o iluzie”, spuse ea. „Tot ce aţi văzut v-a fost indus în subconştient prin intermediul autosugestiei...”

pulspulspuls

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Eheheei, stimaţi telespectatori, iacătă-ne trecuţi şi de alegerile astea locale greoaie, alegeri pe care noi, ca ieşeni, parcă le-am traversat olecuţă şi ruşinaţi tot văzând ce rivoluţii şi reforme au loc prin ţară. 

Caricatura zilei

Surpriza

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.