anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

FOTO: Puteți să vă cumpărați oale de la târgul „Cucuteni 5000”

GALERIE
Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (1)Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (2)Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (3)Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (4)Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (5)
 • Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (1)
 • Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (2)
 • Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (3)
 • Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (4)
 • Targ oale Copou, foto prefect Marian Serbescu (5)
- +

În perioada 23-25 iunie, în Parcul Copou din Iaşi este organizată cea de-a XXXV-a ediţie a Târgului naţional de ceramică „Cucuteni 5000”.

Scopul manifestării îl constituie cunoaşterea şi promovarea ceramicii tradiţionale din cele mai importante centre de olărit din ţară, având ca invitaţi meşteri olari din Republica Moldova și Ucraina.

La ediţia din acest an sunt prezenţi meşteri din: Bistriţa, Cătămărăşti Deal şi Dorohoi – Botoşani, Braniştea – Galaţi, Corund şi Miercurea Ciuc – Harghita, Schitu Stavnic – Voineşti, Iaşi, Baia Mare – Maramureş, Româna-Balş şi Vădastra – Olt, Marginea – Suceava, Horezu, Lungeşti şi Vlădeşti – Vâlcea, Măldăeni – Teleorman, precum și din Chişinău, Nisiporeni, Drochia, Iurceni – Republica Moldova și din regiunea Cernăuţi – Ucraina.

PROGRAM:

Vineri, 23 iunie
- ora 11.30 – deschiderea oficială a Târgului;
- orele 12.00 – 22.00 – desfacerea şi prezentarea produselor;

Sâmbătă, 24 iunie
- orele 8.00 – 22.00 – desfacerea şi prezentarea produselor;

Duminică, 25 iunie
- orele 8.00 – 21.00 – desfacerea şi prezentarea produselor;
- ora 21.00 – închiderea Târgului.

"Am participat astăzi la deschiderea celei de-a 35-a ediții a Târgului național de ceramică tradițională „Cucuteni – 5.000”. O cifră frumoasă, care face din acest adevărat festival al tradițiilor una dintre cele mai longevive manifestări de acest tip din țară. Mă gândesc că poate, un nume mai potrivit pentru manifestarea începută azi ar fi fost „Cucuteni – 7.000”, având în vedere faptul că această cultură datează din orizontul anilor 5.000 î.e.n., având deci o vechime de 7 ori milenară. Trebuie menționat că această cultură, unică în preistoria europeană, a fost descoperită pe meleagurile noastre, în apropierea satului Cucuteni, de un folclorist ieșean, Teodor Burada, acum mai bine de 130 de ani. Tocmai de aceea, nicăieri altundeva decât la Iași nu ar fi putut fi organizat un târg precum cel pe care îl deschidem astăzi. În târgul găzduit de frumosul parc al Copoului se împletesc armonios tradiția și contemporaneitatea. Trecutul și prezentul unui meșteșug la fel de vechi ca civilizația umană", a precizat prefectul Marian Șerbescu.

Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.