FOTO Ruguri cu anvelope uzate (tradiții precreștine), stinse înainte de a fi aprinse în județul Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO Ruguri cu anvelope uzate (tradiții precreștine), stinse înainte de a fi aprinse în județul Iași

GALERIE
rug, anvelope uzate
  • rug, anvelope uzate
- +

Cu ocazia sărbătorilor Pascale și a zilei de 1 Mai au fost organizate acțiuni tematice comune cu Poliția, pentru verificarea respectării prevederilor Legii Picnicului, L 54/2012.
 

Au fost verificate, prin sondaj, zone special amenajate, zone indicate precum și zone consacrate de afluență publică. 

În anumite zone s-a constatat existența unor structuri tip rug realizate din deșeuri de anvelope uzate, instrumente de tip făclie și anvelope prevăzute cu mâner din lemn și legătură de 2 metri din sârmă, pregătite pentru a fi aprinse și manipulate în Noaptea de Înviere. 

Au fost desfășurate acțiuni pentru descurajarea și împiedicarea acestor practici ilegale și puternic dăunătoare mediului și sănătății, numite de către unii localnici "tradiții de Înviere", uneori rădăcinile acestora fiind plasate în istorie cu mult înainte de inventarea anvelopei din cauciuc.
Au fost contactate autoritățile publice locale, care sunt responsabile pentru eliminarea în siguranță și în condiții de legalitate a acestor depozitări de deșeuri găsite pe domeniul public al unității administrativ-teritoriale, pentru proveniența cărora nu au fost identificați autorii. 

Au fost depistate în trafic și oprite două autoutilitare tip camionetă care transportau încărcături de deșeuri de anvelope către locurile descrise mai sus, pentru care nu au putut prezenta documentele de transport prevăzute de lege. Pentru această faptă, cei doi făptuitori au fost sancționați cu *amendă în cuantum de 30000 lei fiecare și sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor folosite la săvârșirea contravenției*.
Timpul rămas până la căderea serii fiind insuficient pentru eliminarea completă a deșeurilor, a fost transmis către locuitori mesajul privind ilegalitatea și interzicerea acestor activități, prin intermediul reprezentanților administrației publice locale și a reprezentanților clerului, și a fost asigurată supravegherea amplasamentelor până târziu în noapte, pentru a preîntâmpina incendierea deșeurilor. 

A existat totuși, într-una dintre comune, și un caz în care administrația publică locală a dat dovadă de iresponsabilitate și lipsă de reacție, iar până la sosirea echipajului mixt pe un amplasament fuseseră deja incendiate o parte dintre anvelopele adunate, iar unele anvelope aprinse fuseseră lansate pe versant, aprinzând și vegetația, iar făptuitorii nu au putut fi identificați până la această oră. 


Acțiunea nu ar fi avut succes fără cooperarea și sprijinul decisiv al Poliției Române. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Alexandru LĂZESCU

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Procedeele, dezvăluite recent, prin care a fost discreditată timp de aproape un an şi jumătate o teorie de bun simţ, aceea că virusul care a provocat pandemia ar fi putut proveni de la Laboratorul de Virusologie din Wuhan, ilustrează corupţia din domenii ştiinţifice cu mare miză financiară şi maniera în care „ştiinţa” a fost politizată.

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre parabole

Nichita DANILOV

Câte ceva despre parabole

Am trăit într-o lume parabolică. Într-o comunitate închisă. Prizoniera propriilor dogme. O lume în care predomina elementul religios. Am trăit într-o lume în care Evul Mediu era la el acasă. Dogmele şi cutumele unei astfel de lumi mi s-au imprimat adânc în suflet, încă din fragedă copilărie.

Sociologia teatrală şi critica vie

Dana ȚABREA

Sociologia teatrală şi critica vie

Două chestiuni din volumul al doilea de Teatru în diorame, semnat de Miruna Runcan, oglindind perioada comunistă dintre anii 1965 şi 1977, care reprezintă, în opinia autoarei, intervalul cel mai suportabil existenţial şi de efervescenţă teatrală din zbuciumata istorie a comunismului românesc, merită să fie supuse atenţiei: investigaţia sociologică asupra teatrului a lui Pavel Câmpeanu în contextul în care facultăţile şi institutele de cercetare sociologică fuseseră închise şi dezbaterea cu privire la actul critic.

O scrisoare din RFG

Michael ASTNER

O scrisoare din RFG

Prin aprilie, la Amnaş fiind, am găsit într-un dulap o scrisoare veche primită de ai mei de la soţia unuia dintre fraţii lui tata, scrisoare scrisă şi trimisă după ce fuseseră în vizită în România. Pe cât de banală pare, pe tot atât de interesantă este totuşi această relativ scurtă misivă venită din Republica Federală Germania, deci din Germania de Vest. Iat-o:

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.