anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

FOTO: S-a refăcut o trecere la nivel cu calea ferată la ieșirea din Iași

GALERIE
trecere-cale-ferata-iasi (1)
 • trecere-cale-ferata-iasi (1)
- +

Veste bună pentru șoferii care ies și intră în Iași. A fost refăcută o trecere la nivel cu calea ferată.

"Promisiune onorată!

Cu ajutorul și suportul Regionalei Iași a CFR S.A., al D.R.D.P. Iasi si al Poliției Rutiere s-au finalizat lucrările la trecerea la nivel cu calea ferată de peste DN 28/E58/E583!

Reamintesc faptul că in luna iunie 2021 ca urmare a vizitei la Iași la care am participat alături de ministrul transporturilor Cătălin Drulă am preluat o serie de probleme de interes local unele dintre acestea fiind starea precară a unor treceri la nivel cu cale ferată respectiv de la ieșire din Iași spre Tomești și de la Lețcani", a scris Adrian Covăsnianu pe Facebook.

Odată refăcut covorul asfaltic de pe DN 28/ E583 între Podu Iloaiei şi Valea Lupului, conducătorii auto au avut neplăcuta surpriză să constate că trecerile la nivel cu calea ferată au rămas ca înainte: foarte degradate, de multe ori şi cu gropi, de viteza maxim a II-a. Oficialii de la Regionala de drumuri naţionale au explicat că aceste treceri la nivel fac parte din aşa-numita zonă de siguranţă feroviară, în care nu pot interveni decât angajaţi a societăţilor acreditate de Compania Naţională de Căi Ferate. La rândul ei, Sucursala Regională de Căi ferate Iaşi a reuşit după mai bine de un an de proceduri de licitaţie să încredinţeze contractul de modernizare a 16 treceri la nivel din aria ei de activitate. Însă este vorba doar de realizarea unor servicii de expertizare şi de întocmire a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) la instalaţiile feroviare şi, separat, la terasament şi suprastructura de cale ferată, pentru montarea instalaţiei de semnalizare automată. Aşadar, din nefericire, nu este inclusă refacerea carosabilului. S-a reușit într-un caz. Pentru celelalte, probabil că vom mai avea de aşteptat ani buni.

Patru din cele 15 locuri unde se intervine se află în judeţul Iaşi: două pe DN 28, spre Tomeşti, şi alte două pe E583, una după Leţcani şi alta înainte de Podu Iloaiei. Mai concret, Linia 605 Socola-Holboca cu DN 28 (bariera Tomeşti), respectiv Socola-Socola Marfă (linia industrială/ de centură), Linia 613, Leţcani-Movileni cu DN 28/E583, şi trecerea la nivel de pe Linia 612, Podu Iloaiei-Belceşti, cu acelaşi DN 28/E583.

VEDEȚI ȘI:

VIDEO: Trecerile la nivel la ieșirile din Iași sunt „varză“ de ani buni. De ce nu le pasă! - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X