FOTO: S-a terminat deja vacanţa pentru cei 70 de elevi de la Seven Hills
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

FOTO: S-a terminat deja vacanţa pentru cei 70 de elevi de la Seven Hills

GALERIE
seven hills (1)seven hills (2)seven hills (3)
 • seven hills (1)
 • seven hills (2)
 • seven hills (3)
- +

Şcoala din Complexul Palas are acreditare Cambridge. Ieri a fost deschiderea anului şcolar la Seven Hills.

Pentru copiii care învaţă la Şcoala Seven Hills din Complexul Palas, vacanţa a fost ceva mai scur­tă. Ieri a avut loc în sala Verdi a Complexului des­chi­derea oficială a noului an şcolar, la care au luat parte atât părinţii, copiii, cât şi oficialităţile Iaşului. Au fost prezenţi la eveniment primarul interimar Mihai Chirica, Camelia Gavrilă, inspector şcolar general, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi consilieri locali. Deschiderea a cuprins atât discursuri, cât şi activităţi artistice ale copiilor, opinii ale părinţilor şi poveşti în imagini cu activităţile de anul trecut.

„Este cea de-a doua deschidere la şcoala noastră, iar de la 12 elevi, cu câţi am început anul trecut, anul acesta, numărul a crescut la 70. A crescut şi numărul cadrelor didactice, iar nu­mă­rul celor care sunt angajaţi la noi a ajuns la 30. Seven Hills a primit acreditarea Cambridge la 10 zile după inspecţia pe care am avut-o anul acesta cu inspector din Marea Britanie şi ne-am propus ca împreună să atragem excelenţa în viaţa fiecă­ruia dintre copii, atât cât posibilităţile lor o permite”, a declarat Liliana Romaniuc, directorul Şcolii Seven Hills.

În timpul discursului, Camelia Gavrilă a ţi­nut să menţioneze faptul că Seven Hills este o şcoa­lă interesantă, care ocupă un loc special în peisajul învăţământului ieşean. „Trebuie să existe şi alte tra­see de evoluţie decât şcoala ce presupune un curriculum şcolar tradiţional. Sigur că e complicat să trăieşti în România şi să înveţi după curriculumul britanic, dar ţin să menţionez că şi în şcoala românească sunt modele de succes preluate de la el, în ceea ce priveşte inspecţiile. Cred că după ca vor trece ceva ani vom putea spune dacă acest proiect este unul de succes, însă pot spune cu siguranţă că aveţi dascăli pregătiţi şi dedicaţi”, a menţionat Camelia Gavrilă, inspectorul şcolar ge­neral.

În încheiere, aceasta a mai ţinut să men­ţio­ne­ze şi să facă şi câteva observaţii cu privire la singura şcoală în care se învaţă în limba engleză. „O şcoală nu se face printre birouri, magazine, o şcoa­lă are nevoie de un spaţiu al ei, de un teren de sport, de o bibliotecă consistentă. Acesta este un traseu seducător, dar părinţii trebuie să ia în considerare şi va­riantele alternative, poate o parte din copii vor merge să studieze în Marea Britanie, însă vor fi şi co­pii care vor vrea să rămână să se realizeze aici în România. Excelenţa înseamnă cu­noaştere, învăţătură, afectivitate, valori morale. Sistemul competiţional din Iaşi va fi mult mai accentuat pentru că acum există Seven Hills”, a adăugat inspectorul şef.

În încheiere, primii părinţi care şi-au înscris co­piii la această şcoală anul trecut au primit diplome de „părinţi fondatori” şi au îm­păr­tăşit din experienţa lor şi a copiilor lor.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.