FOTO: S-au deschis două târguri tradiţionale: Sărbătoarea Dulceţii şi a Vinului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

FOTO: S-au deschis două târguri tradiţionale: Sărbătoarea Dulceţii şi a Vinului

GALERIE
prefectura piata 7prefectura piata 1prefectura piata 2prefectura piata 3prefectura piata 4prefectura piata 5prefectura piata 6prefectura piata 7prefectura piata 8prefectura piata 9
 • prefectura piata 7
 • prefectura piata 1
 • prefectura piata 2
 • prefectura piata 3
 • prefectura piata 4
 • prefectura piata 5
 • prefectura piata 6
 • prefectura piata 7
 • prefectura piata 8
 • prefectura piata 9
- +

Astăzi au fost deschise oficial cele două târguri tradiționale susținute anual în cadrul Sărbătorilor Iașului de Primăria Municipiului Iași: Târgul de Toamnă și Sărbătoarea Vinului.

În premieră, organizarea acestora va corespunde dorinței ieșenilor, așa cum aceasta a fost exprimată în cadrul campaniei de consultare publică inițiate de municipalitate, opinie potrivit căreia centrul orașului trebuie degrevat de unele manifestări zgomotoase, iar evenimentele laice și cele religioase să fie delimitate. 

Ca urmare, în cadrul Târgului de Toamnă, desfăşurat în perioada 10 - 15 octombrie 2015, confecţiile din piele şi blană vor fi comercializate tot pe esplanada Costache Negri şi în zona Halei Centrale, dar într-un spațiu restrâns față de anii trecuți și cu o selecție mai riguroasă a comercianților.
 
 
Pe strada Palat vor fi expuse şi comercializate doar produse de artizanat, corturile puse la dispoziția întreprinzătorilor acoperind o suprafață mai redusă a trotuarului. Pe strada Sarmisegetuza, care va închisă circulației rutiere, ca şi în anii trecuţi, vor fi vândute produse alimentare şi va fi amenajat un parc de distracţii.
 
 
De asemenea, în perioada 10 - 15 octombrie 2015, la Hala Centrală va fi organizată Sărbătoarea Vinului, întreprinzătorii selectați angajându-se să comercializeze doar produse de sezon și tradiționale românești.
 
 
Tot începând de sâmbătă, 10 octombrie 2015, dar până pe 14 octombrie 2015, între orele 10.00 și 18.00, Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Consiliului Județean Iași organizează cea de-a cincea ediție a târgului cu produse de toamnă „Sărbătoarea Dulceții la Golia”.
 
 
Târgul este organizat în parcarea din fața Mănăstirii Golia - zona Tg.Cucu, unde peste 20 de producători, atât din zona Moldovei, cât și din județele Brăila, Constanța, Sibiu și Cluj vor expune și comercializa dulceață, zacuscă, miere de albine, șerbet, gemuri, fructe proaspete, suc de fructe, dar și preparate din carne și brânză, cașcaval, produse de patiserie, precum și obiecte confecționate din piele naturală. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.