FOTO: Să renunțe lumea la mașini ca să meargă cu autobuzul la Iași?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO: Să renunțe lumea la mașini ca să meargă cu autobuzul la Iași?

GALERIE
statie
  • statie
- +

Ieșenii sunt tot mai des îndemnați să circule cu mijloacele de transport în comun, să renunțe la mașinile personale. Însă autoritățile nu realizează că mii de oameni nu pot pierde zilnic ore întregi prin stații așteptând autobuzele sau tramvaiele. Chiar dacă sunt blocaje în trafic, ieșenii ajung cu mult mai repede la destinație cu mașinile lor decât dacă ar alege transportul public în comun. Explicația cea mai frecventă a celor de la CTP cu privire la întârzierea autobuzelor și tramvaielor este că acestea stau blocate în trafic. Însă ei s-au întrebat cum ar putea circula zeci de mii de persoane cu mijloacele de transport public, dacă ar renunța la autoturisme?

Iată o imagine surprinsă zilele trecute de un șofer în apropiere de Dedeman:

"19.12.2019, ora 12.09. Tablou intitulat "Ieșeni asteptand autobuzul in statia Casa Sindicatelor" Si noi vorbim sa renunte lumea la masini ca sa mearga cu mijloacele de transport in comun?", se întreabă Ștefan Munteanu pe Facebook.

O observație asemănătoare a făcut și Florin Lăzărescu.

"Am plecat spre serviciu la 6.30 fix, ca să evit traficul. La stradă se circula bară la bară, se înainta cam cu un kilometru la 10 minute. În stațiile de autobuz erau minimum câte 50 de oameni, bună parte copii cu ghiozdanul în spate. Zicerea aia cu „mai circulați cu mijloacele de transport în comun¨ numai un idiot o poate rosti. Lasă confortul în afara discuției, pur și simplu la ore de vârf NU EXISTĂ mijloace de transport în comun nici la un sfert din necesar pentru călătorii fără mașini de acum. Am verificat asta în ultima lună pe pielea mea: la orele de vârf, oamenii NU ÎNCAP nici măcar în stații, darămite în autobuze / tramvaie. Prinzi uneori minute bune în care nu se mai mișcă nicio mașină pe stradă, nimeni nu mai poate înainta niciun metru, indiferent de direcție. Bref, în maximum doi ani, dacă nu se iau niște măsuri cu cap, pariez că între 6-9 și 16-19 Iașul se va bloca la propriu, nu se va mai putea circula decât pe jos", a scris el pe Facebook.

VEDEȚI ȘI:

Câte o oră de așteptare a autobuzelor în stații, deși traficul a fost lejer

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.