(FOTO) Se bat turcii cu polonezii să ne aducă autobuze. Iată cum arată ele!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

(FOTO) Se bat turcii cu polonezii să ne aducă autobuze. Iată cum arată ele!

GALERIE
Anadolu ISUZUKarsan Otomotiv SanayiiSolaris Bus
 • Anadolu ISUZU
 • Karsan Otomotiv Sanayii
 • Solaris Bus
- +

Două firme din Turcia şi una din Polonia vor să livreze autobuze Iaşului. Licitaţia organizată de municipalitate, prin intermediul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a stârnit interesul doar al acestor trei firme, în ciuda faptului că valoarea contractului este de peste 15 milioane euro.

 Potrivit primarului Mihai Chirica, evaluările Primăriei arată că ar putea fi achiziţionate circa 80 de autobuze. Companiile care participă la licitaţie sunt Anadolu ISUZU, Karsan Otomotiv Sanayii şi Solaris Bus. Potrivit unor surse, ofertele depuse de către cei trei producători sunt cuprinse între 15 şi 18 milioane euro.

Dintre cele trei firme, doar Anadolu a mai furnizat autobuze la Iaşi, prin filiala din Bucureşti. Este cazul celor patru autobuze ISUZU care circulă de anul trecut pe străzile din oraş. „Toate cele trei oferte sunt în analiza noastră împreună cu cei care asigură asistenţa tehnică din partea BERD. Ceea ce este foarte important, din prognoza noastră, reiese că vom putea achiziţiona peste 80 de unităţi de transport la un preţ rezonabil, cu toate dotările: platformă joasă, echipament pentru accesul persoanelor cu handicap, nivel de motorizare cu sistem de epurare a gazelor la nivel de Euro 6, sistem de supraveghere video în interiorul şi exteriorul autobuzului cu minim şapte camere, panouri video în interior şi sistem de informare cu leduri“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit estimărilor acestuia, circa 50 de autobuze ar urma să fie livrate până la sfârşitul acestui an, iar restul, în 2018. Între timp, Consiliul Local va decide casarea unor mijloace de transport care nu mai sunt conforme. Pentru achiziţionarea autobuzelor, Primăria a contractat un credit BERD, iar licitaţia a fost desfăşurată prin portalul de licitaţii al băncii. Astfel, procedura a fost mai puţin transparentă faţă de situaţia în care licitaţia s-ar fi desfăşurat prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.