Sesizări de la cititori!

FOTO: Şoferii – „S-a închis strada Băncilă, dar de ce nu s-a închis şi semaforul“?

sâmbătă, 21 martie 2015, 03:01
2 MIN

Primăria spune că semafoarele din acea intersecţie vor rămâne, deoarece acolo este o trecere de pietoni folosită de elevii şi studenţii care merg pe jos în Copou. Traficul pietonal acolo este însă foarte redus.

Deşi strada Octav Băncilă, din zona Petru Poni, a fost închisă complet circulaţiei pentru circa 9 luni, semafoarele din acea intersecţie funcţionează în continuare bine mersi, creând cozi imense şi aparent inutile în traficul de pe strada Păcurari, în ambele sensuri. O posibilă explicaţie a menţinerii semafoarelor în funcţiune ar fi singura trecere de pietoni din zonă, dar acolo traficul pietonal este mai tot timpul extrem de redus.

„Primaria cred că a uitat să închidă şi semaforul, dacă tot a închis strada Băncilă. Am trecut azi (ieri, n.r.) de trei ori pe acolo, şi de fiecare dată am stat la semafor la coadă absolut degeaba. Ca să nu mai spun ce cozi sunt aici dimineaţa la ora 8, când îmi duc copilul la şcoală, sau la ora 16, când vii de la serviciu, pe sensul de coborâre. M-am gândit că poate l-au lăsat deschis pentru pietoni, dar aici rar vezi picior de pieton. Cât am stat la coadă, n-a trecut nici măcar unul, de sămânţă“, ne-a se­sizat Gabriel R., un ieşean care locuieşte în cartierul Păcurari.

În replică, reprezentantul Primăriei a menţionat că semaforul pentru trecerea de pietoni va fi menţinut în continuare, pentru că în zona se află şcoala „Petru Poni“. De asemenea, spun oficialii Primăriei, trecerea este folosită des de către elevii şi studenţii care merg la unităţi de învăţământ din Copou. „Semaforizarea în zonă va fi regândită în momentul în care va fi finalizat pa­sajul Octav Băncilă“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

CITIŢI ŞI:

ATENŢIE ŞOFERI! Noi străzi cu sensuri unice, legătura Arcu-Păcurari închisă

Evoluţia şantierelor din oraş impune mai multe modificări importante în trafic. Strada Băncilă se închide: în zona Petru Poni, de pe Păcurari nu se va mai putea ajunge direct pe Arcu. Mai multe străzi vor deveni sensuri unice.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii