anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

FOTO Stilul vintage în amenajarile interioare

GALERIE
Black or White Ceramic Hook -ú9.00 eachChill Out Leather Armchair OttomanClassical White 5ft Rococo BedIndustrial Cabinet LifestyleJonathan Charles Painted Floral Chest of Drawers (Large)Raffaella Carved Dining TableStandregal Venice 56x90 cm AkazieSand 3 Ablagen WolfThis Other Eden Vintage Gold Wallpaper
 • Black or White Ceramic Hook -ú9.00 each
 • Chill Out Leather Armchair Ottoman
 • Classical White 5ft Rococo Bed
 • Industrial Cabinet Lifestyle
 • Jonathan Charles Painted Floral Chest of Drawers (Large)
 • Raffaella Carved Dining Table
 • Standregal Venice 56x90 cm AkazieSand 3 Ablagen Wolf
 • This Other Eden Vintage Gold Wallpaper
- +

Unul dintre cele mai iubite stiluri de design interior este, fără îndoială, stilul vintage.

Este preferat în special de persoanele foarte sociabile, romantice şi iubitoare de poveşti, pentru că este un stil care permite integrarea cu succes într-un interior a mai multor obiecte care au rezistat în timp şi care înseamnă mult pentru proprietarii casei.

Înclinaţia acestora pentru conservarea amintirilor materiale îi determină şi să fie mult mai receptivi la achizitionarea altor piese de mobilier şi decoraţiuni cu istorie în spate. Dincolo de implicaţiile emoţionale ale acestui stil, trebuie să menţionăm că amenajarile vintage sunt amenajari foarte calde, prietenoase, elegante, dar şi confortabile.

Stilul vintage se concentrează cu precădere pe perioada anilor 1940 şi puţin din perioada postbelică. Astazi puteţi obţine un interior vintage alegând o paletă pastelată de culori, din gama beige-urilor şi aveţi grijă să nu aveţi suprafeţe lucioase sau care strălucesc. Puteţi opta pentru modele florale într-un ton cu două trepte mai închis decât culoarea peretelui. Aveţi însă grijă să nu încărcaţi foarte mult camera. Pentru podele alegeţi lemn închis la culoare sau parchet. În bucătărie şi baie puteţi merge pe o pardoseală tip tablă de şah.

În cazul mobilierului, alegeţi canapele din piele moale, fotolii voluminoase şi cu margini din lemn lucrat manual, scaune tapisate cu spatare rotunjite şi masa din lemn masiv. La nivel de accesorii, totul este permis. Creaţi o noptieră pentru dormitor dintr-o valiză veche sau dintr-un fiset metalic, dacă aveţi un interior mai industrial. Scoateţi colecţia de fotografii vechi şi realizaţi un colaj înrămat pentru livingurile cu tendinţe uşor contemporane.

Optaţi pentru lămpi cu picior, ornate discret cu abajururi îngălbenite de timp şi uitaţi pe măcuţa de sticlă un telefon cu roată pe care îl puteţi găsi la târgurile de vechituri. Textilele trebuie să fie cât mai vii, cu modele geometrice repetitive, iar tapiseriile păstraţi-le în culori închise, regale, de tipul roşu burgundy, verde smarald sau albastru ultramarin pentru un contrast de efect cu pereţii. Nu neglijaţi nici ferestrele, alegeţi draperii mate cu ciucuri bogaţi şi perdele brodate. Înrămaţi oglinzile şi deasupra patului prindeţi o pictură gigantică în ulei. Duceţi, de asemenea, accesoriile şi în baie. Dacă spaţiul vă permite, aici alegeţi o cadă cu picioare şi nu una înzidită.

Dacă vi se pare un stil de design uşor greoi, atunci balansaţi-l cu o încăpere retro, stilul anilor 1960. Recomandarea noastră este să abordaţi acest tip de amenajare în bucătărie unde vă puteţi juca cu culoarea uşilor dulapurilor şi unde frigiderul poate căpăta şi el o nuanţă de fondantă, iar ceainicul, ceştile şi ustensilele de gătit se pot completa în culorile curcubeului, pe un fond alb imaculat al pereţilor.

Pentru mai multe idei de design interior şi sfaturi de amenajare intraţi pe www.povesteacasei.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.