anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

FOTO: Străzi distruse de firmele care au racordat niște blocuri din Bucium la utilități

GALERIE
Drum distrus Bucium (1)Drum distrus Bucium (2)Drum distrus Bucium (3)Drum distrus Bucium (4)Drum distrus Bucium (5)Drum distrus Bucium (6)Drum distrus Bucium (7)Drum distrus Bucium (8)Drum distrus Bucium (9)bataie_de_joc
 • Drum distrus Bucium (1)
 • Drum distrus Bucium (2)
 • Drum distrus Bucium (3)
 • Drum distrus Bucium (4)
 • Drum distrus Bucium (5)
 • Drum distrus Bucium (6)
 • Drum distrus Bucium (7)
 • Drum distrus Bucium (8)
 • Drum distrus Bucium (9)
 • bataie_de_joc
- +

Un ieșean ne-a semnalat pe adresa redacției, după ce a încercat în repetate rânduri să obțină un răspuns de la autorități, o problemă apărută în zona Bucium după racordarea unor blocuri la utilități. Drumurile au fost distruse și acum sunt impracticabile. Mașinile se strică, dând în gropi, copiii merg pe întuneric la școală, noroiul se împrăștie tot mai mult.

"De cand s-au construit 3 blocuri in Bucium, strada Petre Vancea, dar si blocul ECO BUCIUM RESIDENCE de pe strada Grigore T. Popa, constructorii au uitat un lucru: sa aduca la starea la care au fost drumurile initial. Am incercat in repetate randuri cu mailuri pe site-ul nou al primariei, dar nimic - nici un raspuns scris, nici un raspuns fizic la fata locului", spune Lucian N.

Ieșeanul și-a distrus mașina încercând să traverseze zona.

"Firmele care au racordat acele blocuri la utilitati au distrus drumul. Astazi am incercat cu o masina normala sa traversez 2 santuri facute de catre acestia si am dat cu baia de ulei de asfalt. Este inadmisibil cum nici cei care au efectuat lucrarile, nici cei care au facut lucrarile de constructie sa nu sa se sesizeze. Daca unele santuri sunt de la inceputul acestui an, unele sunt din anii anteriori", adaugă el.

Ieșeanul cere ca legea să se aplice.

"Apropo din cateva vad, in autorizatiile de construire scrie clar: "- se va reface amplasamentul distrus, la parametrii initiali, cu o garantie de 2 ani; - domeniul amenajat, distrus ca urmare a executarii lucrarilor, va fi refacut, de o unitate specializata, in conformitate cu prevederile H.C.L. nr.133/2009". Acest lucru nu s-a intamplat pe aceste strazi. Dl primar Chirica doarme in pantofii ca si anteriorii primari. Ei vad doar zona centrala, periferia este lasata de izbeliste. Uitati-va pe strada Grigore T. Popa! Nici iluminat nu este. Merg saracii copii la scoala pe intuneric", precizează ieșeanul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.