FOTO: Terapie pro-toleranţă prin desen la Şcoala „Titu Maiorescu“ din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

FOTO: Terapie pro-toleranţă prin desen la Şcoala „Titu Maiorescu“ din Iași

GALERIE
terapie pro toleranta (1)terapie pro toleranta (2)terapie pro toleranta (3)
 • terapie pro toleranta (1)
 • terapie pro toleranta (2)
 • terapie pro toleranta (3)
- +

Elevii din clasele primare de la Şcoala „Titu Maiorescu“ au învăţat în luna februarie, prin intermediul terapiei prin desen, despre toleranţă. Orele speciale au avut loc în ultimele săptămâni ale acestei luni, psihologul Andreea Tănase încercând să le explice copiilor că prin toleranţă vor fi ei fericiţi.

„Prin art terapie vrem să-i învăţăm pe elevi despre toleranţă. Astăzi (n.r. - 28 februarie) vom face nişte ochelari ai toleranţei, ochelari prin care ei să poată să vadă altfel; cu înţelegere, să-i trateze pe ceilalţi de la egal la egal, dar pentru că sunt copii este nevoie să vorbim pe limbajul lor. Atunci, noi ne punem în pielea unui copil care poate să vadă totul cu iubire, cu toleranţă, cu acceptare, iar desenând ei pot integra toate aceste lucruri. Prin aceste excerciţii, scopul meu este ca elevii să îşi proiecteze o zi în care vor fi toleranţi dacă poartă acei ochelari imaginari. Astfel, vreau să demonstrez că fiind toleranţi vor fi ei fericiţi, iar toleranţa începe cu noi de fapt“, a declarat psihologul Andreea Tănasă, cea care a susţinut lecţiile pentru copiii de la Şcoala „Titu Maiorescu“.

Activităţile fac parte din proiectul organizat de Inspectoratul Şcolar „Şcoala pentru valori autentice“, proiect care are drept scop organizarea de activităţi prin intermediul cărora elevii să înveţe în fiecare lună despre o nouă valoare umană.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.