(FOTO) Tinerii schimbă comunitatea-un pas spre o lume mai bună
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

(FOTO) Tinerii schimbă comunitatea-un pas spre o lume mai bună

GALERIE
Tisco_ecologizareTisco_plantareBoardgames
 • Tisco_ecologizare
 • Tisco_plantare
 • Boardgames
- +

Oare poate o comunitate destul de mare ca cea din Valea Lupului, judeţul Iaşi, să prindă un contur, să capete un spirit şi să unească oamenii? 

Acestea sunt scopurile pe care şi le-au stabilit cercetaşii implicaţi şi activi ai centrului local  Sfântul Dumitru din Valea Lupului prin proiectul Tinerii Schimbă Comunitatea (TiSCo), ce face parte din proiectul general Lideri Implicaţi în Dezvoltare Locală creat de Organizaţia Naţională Cercetaşii României, împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun. În aceste condiţii, urmărind obiectivul de închegare a comunităţii de tineri din Valea Lupului, întrucât copiii şi adolescenţii din această comunitate relativ nouă nu se cunosc suficient de bine între ei, cercetaşii exploratori şi-au propus organizarea de activităţi săptămânale diverse şi distractive pe parcursul a 10 săptămani, cum ar fi o seară de film, un foc de tabără, o seară de karaoke, o acţiune de ecologizare, o seară amuzantă de Disco&Dance , una de boardgames şi de jocuri şi provocări cercetăşeşti, iar la final un spectacol caritabil.

Prin toate activităţile menţionate, dedicate tuturor copiilor şi tinerilor cu vârstele cuprinse între 11 şi 20 de ani, cercetaşii îşi doresc să asigure crearea unor legături reale şi prietenii de durată între tinerii din Valea Lupului şi, astfel, să contribuie la conştientizarea generală a potenţialului generaţiei tinere nu atât în comunitate, cât în lume şi în mediul înconjurător. Aşadar, cercetaşii vă invită pe voi, tinerii de astăzi, viitorul de mâine, să vă dezvoltaţi, să vă uniţi şi să contribuiţi împreună la a crea o lume mai bună doar prin solidaritate şi prietenie!  Claudia Timofte, responsabil comunicare- tel 0755363029; Teodora Bulea, responsabil proiect- tel 0749901255

Lidl este prezent în 30 de ţări din toată lumea şi operează aproximativ 10.000 de magazine şi peste 140 de centre logistice în 27 de ţări din Europa. Lidl are aproximativ 215.000 de angajaţi, dintre care 5000 în România unde retailer-ul german are deschise peste 200 de magazine şi 4 centre logistice.  Misiunea Lidl în România este aceea de a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.

MisiuneaCercetăşiei însocietatearomâneascaeste de a contribui la educareatinerilorprintr-un sistem de valoribazatpe o Promisiuneşi o Lege, de a ajuta la construireauneilumimaibune, în care oameniisuntîmpliniţi ca indivizişijoacă un rolconstructivînsocietate. Aceasta se realizează prinimplicareatinerilorîntr-un proceseducativ non-formal, petoatădurataanilorîn care se formează ca indivizi, utilizareauneimetodespecifice, care face din fiecareindividprincipalul agent al proprieidezvoltări ca persoanăîncrezatoare, motivată, responsabilăşideschisă, sprijinireatinerilorînstabilireaunuisistem de valoribazatpeprincipiispirituale, socialeşiindividuale, aşa cum sunteleexprimateprin PromisiuneşiLege.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.