FOTO: Topul celor mai izolate locuri din lume pe care turiştii doresc să le viziteze
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

FOTO: Topul celor mai izolate locuri din lume pe care turiştii doresc să le viziteze

GALERIE
izolate
  • izolate
- +

Există multe locuri pe planetă pe care oamenii doresc să le viziteze, însă nu au reuşit niciodată să ajungă acolo. Cele opt locuri propuse sunt atrăgătoare, dar greu accesibile.

1. Super-Kamiokande-Hida, Japonia

Neutrinele sunt printre cele mai abundente şi misterioase particule din Univers şi foarte dificil de detectat. Detectoarele de neutrini sunt proiectate în locuri izolate, unde razele cosmice nu ajung, de aceea Super-Kamiokande este amplasat la 914 m sub pământ. Grupurilor le este permis uneori să viziteze laboratorul în scop educaţional sau pentru cercetări ştiinţifice, aşadar nu este imposibil să priveşti cum maşinăria rezolvă misterele Universului. Detectorul este construit dintr-un rezervor de oţel care poate susţine 50.000 de tone de apă în care sunt aranjate o gamă de 11.146 tuburi fotomultiplicatoare care detectează lumina produsă de interacţiunea neutrinilor cu apa din jur.

2. Piscina cu bere din Starkenberger-Tarrenz, Australia

Pentru iubitorii de bere, castelul Starkenberger este unul dintre puţinile locuri din lume în care turiştii se pot scufunda în bere. Aceste pscine de patru metri fiecare, conţinând 42.000 de halbe de bere încălzită, sunt cea mai mare atracţie a castelului.

Berea este bogată în vitamine şi calciu, se spune că baia în bere regenerează pielea şi ajută la vindecarea rănilor deschise şi a psoriazisului.

3.  Biserica scufundată din Potosi-Uribante,  Venezuela 

În mod normal nu mai este posibil să vizitezi Biserica Scufundată din Potosi. În zilele noastre, turla gotică a bisericii este amplasată în oraşul Uribante din Venezuela. Acum două decenii, din 1989 până în 2008, Biserica Sufundată din Potosi  era complet sub apă. Singurul lucru vizibil era crucea. Datorită scăderii nivelului apei au început să iasă la suprafaţă şi alte părţi din biserică. Până în 2010 aproape toată structura bisericii a putut fi din nou vizibilă.

4. Podul diavolului-Ardino, Bulgaria

Podul diavolului din Bulgaria este printre cele mai arcuite structuri de acest tip de pe fluviul Arda, este destul de rar vizitat din cauza structurii sale înfricoşătoare. Are o lungime de 56 de metri şi o lăţime de trei metri, punctul cel mai arcuit se ridică la o înălţime de 11 metri. 

Motivul pentru care unii localnici ezită să-l traverseze este legat de o legendă, conform căreia soţia constructorului a murit în timp construirii podului, umbra ei fiind încadrată în structura podului.

Continuarea: Descopera.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.