anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

FOTO: UAIC inaugurează o ceainărie modernă în Grădina Botanică

GALERIE
ceainarie (1)
 • ceainarie (1)
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC) a inaugurat ieri Ceainăria din Grădina Botanică. La eveniment au fost prezenţi prof.dr. Tudorel Toader – rector al UAIC, prof.dr. Ovidiu Gabriel Iancu – preşedintele Senatului UAIC, prorectori, decani şi alţi membri ai comunităţii academice.

„Ne bucurăm că am finalizat acest spaţiu frumos, în care vizitatorii Grădinii Botanice se vor putea odihni, vor putea savura un ceai, o cafea sau o băutură răcoritoare şi vor putea achiziţiona un suvenir cu însemnele Universităţii“, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, Rector al UAIC.

Ceainăria din Grădina Botanică are o suprafaţă totală de 144 mp, este situată în apropierea intrării principale şi va fi deschisă publicului începând cu luna ianuarie a anului 2020. Vizitatorii vor putea achiziţiona suveniruri cu însemnele Universităţii sau consuma băuturi nealcoolice, dar şi gustări produse la Cantina Universităţii. Investiţia totală este de aproximativ 500.000 de lei.

Clădirea în sine este foarte atent construită din punct de vedere arhitectural, scopul fiind de a se „camufla“ cât mai bine cu mediul înconjurător. Nici nu se vede bine, de altfel, de pe aleea principală de la intrarea în Grădina Botanică, iar pentru a o descoperi, vizitatorii trebuie să facă stânga pe o potecă amenajată pentru a descoperi clădirea - cu forma unei cabane de munte, ascunsă în spatele unor conifere mari de la intrarea în grădină.

Pe timpul verii, reprezentanţii universităţii au spus că vor amenaja pe spaţiul din faţa ceainăriei sau chiar mai departe, pe spaţiul verde din Grădina Botanică, mai multe mese unde oamenii vor putea să se odihnească la umbra copacilor şi să savureze o băutură răcoritoare sau un ceai.

Inaugurarea de ieri a debutat cu o ceremonie de sfinţire, oficiată de prof.dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Decanul a dedicat o mare parte din predica sa, de după scurta slujbă de sfinţire, mulţumirilor adresate rectorului şi prorectorilor, decât celor care au conceput şi construit ceainăria, în aşteptarea înfrigurată a copiilor de la Şcoala „Junior“ a UAIC, care au colindat conducerea universităţii, alături de două grupuri de studenţi. La final, participanţii au făcut turul ceainăriei şi au fost invitaţi la o băutură caldă din partea casei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.